Sanovil

Grupul Sanovil, unul dintre cei mai importanți jucători din domeniul sănătății din România, a avut un an prielnic în 2022, în ciuda provocărilor întâmpinate de pandemia de COVID-19.

Cu toate acestea, compania a reușit să înregistreze o cifră de afaceri de peste 58 milioane de lei, având o creștere de aproximativ 10% față de anul anterior.
Fondatorul grupului Sanovil, medicul Gavrilaș Mureșan, a menționat că toate entitățile din cadrul acestui Grup au răspuns prezent la cererile pacienților și au fost extrem de active în anul 2022, înregistrând cifre impresionante de pacienți și internări.

Anul trecut a fost un an plin de realizări pentru grupul Sanovil. Maternitatea a înregistrat peste 1000 de nașteri, iar policlinica a înregistrat peste 92.000 de prezentări. În ceea ce privește spitalul, aproximativ 6.000 de pacienți au fost internați acolo. De asemenea, în 2022, Sanovil a deschis un spital nou de îngrijiri paliative și oncologie, cu 62 de paturi noi.

„Anul 2022 a fost unul bun. La noi nu a scăzut activitatea. Am avut 1.000 de naş­teri în maternitate. A fost activitate în po­liclinică, unde am primit peste 92.000 de pre­zentări. În spital au fost aproximativ 6.000 de internări. Noi anul trecut am des­chis spitalul de îngrijiri paliative şi on­colo­gie, l-am creat de la zero, cu 62 de pa­turi noi. Casa de Asigurări de Sănătate nu a con­tractat niciun pat, pacienţii au nişte cos­turi mari pentru că trebuie să stea mult în spital“, a explicat medicul Gavrilaş Mureşan, fondatorul Sanovil, în cadrul unei emisiuni.

Cu toate acestea, există încă multe planuri de dezvoltare în viitor. Grupul Sanovil are în vedere o extindere și modernizare a laboratorului de imagistică medicală prin achiziția unui RMN și CT noi. În plus, primul spital din grup, destinat pacienților cronici, va fi extins cu încă un bloc operator, ceea ce va adăuga o suprafață de 1.000 de metri pătrați spitalului. De asemenea, spitalul de recuperare deschis în 2022 trebuie să crească și să se dezvolte în continuare.

„Avem ca entităţi noi spitalul de recuperare care trebuie să crească. În cadrul policlinicii am creat o extensie care a dus suprafaţa la aproximativ 5.000 mp, este una dintre cele mai mari din ţară, avem în jur de 45 de cabinete medicale. Trebuie să folosim eficient policlinica, să facem ca tot ce am construit să prindă viaţă. Avem în plan o extindere şi modernizare a laboratorului de imagistică medicală prin achiziţia unui RMN şi CT noi“, a adăugat Gavrilaş Mureşan.

Sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here