Inundații

Sute de gospodării și familii au fost afecate de inundații, astfel că, acestea vor primi ajutoare de urgență!

În total, 261 de familii, care au avut se suferit din cauza inundațiilor, vor primi ajutoare de urgență!

Guvernul a oferit sprijinul necesar familiilor prin HG nr. 481/2020 din 25 iunie 2020, cu privire la acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru a putea sprijini familiile afectate de inundaţii, în cursul anului 2020.

În acest caz, 83 de persoane vor beneficia atât de ajutorul pentru bunuri, cât și cel pentru afectarea locuinței, potrivit gradului de afectare.

,,AJPIS Bistrița-Năsăud va începe în 28 iulie efectuarea plăților în valoare de 286.500 lei  prin serviciile Poștei Române sau prin transfer bancar, după caz„, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud!

Este un sprijin bine-venit pentru aceste familii afectate de inundații și viituri. Am întâlnit mulți din acești oameni în vizitele din teren și am fost impresionat de resemnarea cu care au acceptat situația în care au ajuns din cauza fenomenelor periculoase, dar și demnitatea cu care au mers mai departe. Mulțumesc Guvernului pentru că a făcut posibil ca, pe lângă despăgubirile oferite pentru refacerea infrastructurilor afectate din județul nostru, să aducă o fărâmă de speranță și încredere acestor oameni cărora le-a fost afectată munca de o viață.”, a comincat Stelian Dolha.

Suma de 5 milioane va fi utilizată pentru ajutoarele de urgență din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale!

Sursa foto/info: Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here