Vârful Pietrosul
Vârful Pietrosul

Ai chef de o drumeție lungă și anevoiasă de 14 kilometri dus-întors, dar totuși oboseala căreia nu poți să o simți datorită priveliștei de pe Vârful Pietrosul, din Munții Rodnei, acesta fiind, de asemenea, și cel mai înalt vârf din Carpații Orientali (2303 m)?

Vârful maiestuos determină granița dintre două județe, și anume, Maramureș și Bistrița-Năsăud, umbrind două lacuri glaciare, precum Iezer (1825m) și Buhăescu (1905m).

Întâlnirea va avea loc în parcarea Mănăstirii Pietrosa, sâmbătă, 25 iulie, la ora 10:00. Se va pleca spre Lacul Iezer, continuând spre Vf. Pietrosu, apoi se va opri la Lacul Buhăiescu, ajungând înapoi în parcare în jurul orei 21.

Având în vedere că gradul de dificultate este unul mediu, necesită un echipament adecvat care să cuprindă:

– Bocanci de munte

– Pantaloni de munte

– Tricou tehnic

– Polar

– Pelerină/geacă de ploaie

– Pălărie și ochelari de soare

– Frontală

– Bidon de apă

– Mâncare

– Rucsac

Ghidul montan autorizat, Turtă Radu va fi acolo tot timpul lângă voi, iar Cîrcu Dorin, omul de munte cu cea mai mare experiență în Munții Rodnei, va surpinde prin fotografii această drumeție.

Încă mai stai pe gânduri? Normal că va fi fain. După atâtea săptămâni de stat în casă, merge și o mică escapadă pe munte alături de familie sau de prieteni.

Taxa de încurajare este în valoare de 100 de lei, iar pentru a te înscrie poți contacta organizatorul la numărul de telefon: 0740081404.

 

Dacă vii mai de departe, ai aici un link unde poți gasi cazare în zonă: https://bit.ly/2ZphjQU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here