"HIP-HOP Show"-Spectacol caritabil,

Despre spectacol și munca din spatele acestuia

Dupa 7 luni de muncă, implicare și dăruire, a venit vremea celor de la Reborn Dance Studio să își arate talentul perfecționat într-un spectacol caritabil, “Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor!”. Joi, în data de 23 martie, a avut loc „HIP-HOP Show”-Spectacol caritabil, organizat la Bistrița la Palatul Culturii din Bistrița, plin de culoare și dans, cu sala plina și muzică în difuzoare.

Au fost emoții mari aduse de cei 20 de copii cu CES, de la Școala Incluzivă nr.2, Bistrița, care și-au pregătit temeinic partea de dans din cadrul spectacolului.

Pe lângă coregrafia învățată cu atâta sârguință în ultimele doua luni, cei prezenți la spectacol au avut parte sa vadă un dance battle între copiii din proiect. Astfel, ei au avut ocazia să danseze liber, să arate tot ce au învățat, tot ce simt și toate lucrurile pe care sunt capabili să le exprime prin dans (breaking și street dance). Pe lângă spectacolul propriu-zis, la Palatul Culturii a avut loc și o expoziție cu piesele de artă create de copii, în stil graffiti. Sebi, unul dintre copiii din proiect, pasionat de Dj-ing, a întreținut atmosfera pe perioada battle-urilor, demonstrând marele talent pe care îl are, captând atenția publicului.

„Inițierea copiilor în cultura hip hop nu a fost ușoară, însa s-au dovedit a fi foarte deschiși, foarte curioși și entuziaști pe măsură ce înaintam în povestea fiecărui atelier de: breaking, dj-ing, graffiti și street dance. Hip-Hop Show a fost un spectacol caritabil dedicat lor, în care am vrut să scoatem în evidență calitățile și talentele pe care aceștia le au.
Pentru toată munca și efortul depus, copilașii au fost răsplătiți la final cu diplome și cadouri, atât printre suspinele și lacrimile profesoarei de street dance, Iulia Ciurdarean, cât și a copiilor.” Afirmă Dora, fondatoarea trupei Reborn.

„Să particip la acest spectacol a fost o experiență nouă și mi-a plăcut foarte mult. M-am simțit puțin emoționată, dar acele emoții s-au transformat pe percurs în entuziasm.”- Afirmă Veronica Mureșan, participantă la spectacol.

Managerul și sufletul proiectului, Dora Pralea, instructor/coregraf al școlii de dans Reborn Dance Studio, a luat însă cuvântul și i-a încurajat pe copii, amintindu-le că atât ea, cât și profesorii, vor fi mereu alături de ei, că nu îi vor uita și că îi vor vizita.
Evenimentul Hip Hop Show a fost realizat în parteneriat cu Palatul Culturii Bistrița.

“Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor” este un proiect inițiat de Asociația Reborn Bistrița împreună cu FDSC și Kaufland Romania, prin programul În Stare De Bine, care a urmărit îmbarcarea a 20 de copii cu CES, din Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.2, Bistrița.

Proiectul a reușit să îi poarte atât pe copii, cât și pe părinți și bunici prin universul minunat al culturii hip hop: breaking, graffiti, dj-ing și street dance, ateliere prin care copiii au trecut și au învățat alături de profesorii/instructorii lor:
Iulia Ciurdarean – instructor Street Dance, Vlad Draghici – instructor Breaking Dance, Andrei Fechete – profesorul de DJ-ing, Alexandru Tiolan – profesorul de Graffiti.

Timp de 7 luni, din septembrie 2022, până în martie 2023, copiii au transformat lacrimile în zâmbet, greutățile în speranță și singurătatea în fraternitate pentru o stare de bine mentală și fizică crescută.
Din echipa de proiect au mai facut parte:
Bor Bianca – asistent manager
Alexandra Bodea – social media marketing
Alexandru Kabos – foto
Bogdan Labis – Video
Grigore Clapa – Grafica si design

În tot acest timp, implicarea nu ar fi fost posibilă fară sprijinul cadrelor didactice din Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.2, si anume doamna profesor Pop Ersilia, care timp de 7 luni a fost implicată trup și suflet alături de copii, precum și doamna Director Paula Molnar.

Felicitări copiilor, cât și profesorilor ce le-au fost alături în acest drum, pentru frumoasa și noua inițiativă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here