Horeca
Horeca

HORECA este pregătită pentru a protesta, din cauza restricțiilor pe care Guvernul le impune pentru toți cei care au afaceri sau pentru cei care lucrează în acest domeniu.

Miercuri, de la 17:00 la 18:00 va avea loc primul protest, iar terasele și barurile vor fi închise, angajații ieșind în fața localurilor pentru a arăta nemulțumirile față de guvern.

România este singura țară europeană unde interioarele restaurantelor sunt închise, după cum susțin reprezentanții HORECA. Urmând ca vremea să se răcească, patronii localurilor sunt speriați de faptul că va fi nevoie să își inchidă afacerile.

Săptămâna trecută reprezentanții HORECA au transmis Guvernului Orban o scrisoare prin care și-au exprimat nemulțumirile și îngrijorarea, în ceea ce privește felul în care sunt tratați, în comparație cu alte industrii.

,,Interioarele restaurantelor sunt închise, lucru unic în toată Europa. Nu vreau să intrăm în dezbateri epidemiologice, dar atâta timp cât precedentul european spune că interioarele restaurantelor pot fi ținute deschise fără să crească numărul de infectări, nu vedem de ce la noi nu e posibil.

Cel mai important pentru noi este negocierea contractelor pentru chirii, cu furnizorii și cu angajații. Când vine frigul, presupunând că se mențin închise interioarele restaurantelor, noi trebuie să renegociem sau să închidem contractele de închiriere, în funcție de ce va decide Guvernul, dar acum nu e nimic previzibil.

 

Dacă oamenii nu mai pot sta la terase când va fi frig și nici interioarele nu le ținem deschise, noi nu mai plătim chiriile, pentru că nici nu avem din ce bani și o facem și degeaba. Avem servicii de muzică, de calculatoare, importăm băuturi, ingrediente, deci nu știm ce și cum să negociem, pentru că nu avem din partea Guvernului nicio predictibilitate.

Angajații ne întreabă <<Ce pot să le spun angajaților?>>”, a transmis președintele Asociației Barurilor și Restaurantelor, Daniel Mischie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here