Parcul Național Munții Rodnei
Parcul Național Munții Rodnei

Mark Munteanu, de la Wild Maramures a reușit să surprindă în fotografii minunatele capre negre din Parcul Național Munții Rodnei.

Parcul Național Munții Rodnei

În perioada această a verii, caprele negre au fătat deja. Ele stau alături de ieduții lor, în ciopoare. Principala lor preocupare este acum grija pentru puiuți, să fie hrăniți și să învețe să fie independenți.

Parcul Național Munții Rodnei

Se zice despre caprele negre că sunt foarte grijulii și mereu sunt cu ochii pe puii lor.

„Adeseori caprele mature poartă adevărate lecții de viată cu iezii neinstruiți. O parte buna din timp, atâta vreme cat caprele mature sunt la păscut sau la rumegat, iezii tineri zburdă și se joacă pe petecele de zăpadă rămase în urma iernii, dar nu rămân nici o clipa nesupravegheați 👀. Caprele sunt grijulii și cu ochii pe ei. În dup-amiezile însorite, cioporul de capre preferă locurile umbrite”, arată o postare pe facebook a celor de la Romsilva- Parcul Național Munții Rodnei.

Parcul Național Munții Rodnei

În perioada 15 mai- 15 iunie este prima etapă a evaluări. Evaluarea înseamnă numărătoarea sau inventarul caprelor negre. Iar a doua etapă este între 15 octombrie și 15 noiembrie.

În prima etapă se numără iezii, deoarece pui fiind se pot observa mai bine, iar în perioada a doua a  „alergatului” ( rut) se observă țapii care încearcă să stăpânească cioporul de capre prin lupte epuizante.

În parcul național Romsilva- Parcul Național Munții Rodnei veți găsi o faună bogată, de asemenea veți găsi acvila de munte, cocoșul de mesteacăn și cocoșul de munte, lupul, râsul, marmota, lupul, ursul, mistrețul, căpriorul, cerbul carpatin, capra neagră.

Merită o drumeție în Munții Rodnei.

Parcul Național Munții Rodnei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here