Activitate de poveste, 13 mai 2023, a avut loc Concursul de teatru școlar „În lumea teatrului”, organizat de către Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean.

Unul dintre importantele roluri ale acestui proiect este cel de a-i implica pe elevi în desfășurarea activităților extrașcolare, în situații sociale diverse care îi vor face mai responsabili în legătură cu modul de conviețuire cu cei din jur, indiferent de școală sau forma de învățământ pe care o frecventează. În general, teatrul și dramatizările sunt foarte apreciate de elevi, așa că, pornind de la această realitate, acest proiect a fost inițiat din nevoia de a da posibilitatea tuturor copiilor să aprecieze frumosul din arta teatrală, să recite, să danseze și, nu în ultimul rând, să își exprime propriile trăiri și sentimente pe scenă.

Piesele de teatru transpuse de către cei mici au avut o durată de maxim 15 minute, având propria decizie în alegerea dramaturgiei, fie ea națională sau internațională.

Fiecare moment teatral a fost evaluat de către un juriu format din reprezentanți ai ISJ Bistrița-Nasaud, de profesori de limba și literatura română de la școlile din oraș, cât și alte persoane desemnate. Aceasta a fost făcută pe baza prezenței scenice, cât și a corectitudinii și expresivității în exprimare, armoniei scenice în comunicarea verbala și nonverbala dintre parteneri.

„Un copil este cea mai de preț comoară a unui părinte și, totodată, cea mai mare responsabilitate a sa. Prin zâmbetele lor sincere și sclipirea din ochi, cei mici au capacitatea de a ne aduce atât de multă bucurie în suflete, astfel încât fiecare moment petrecut în preajma lor devine de-a dreptul copleșitor. Felicitări organizatorilor!” transmite Bontaș Gina, membru al juriului.

„Teatrul este, și el, un dascăl de la care putem învață multe!”- Gabriel Sundukyan

Scopul concursului de teatru școlar „În lumea teatrului” a fost cel de a sensibiliza copiii față de artă, în general, și față de arta teatrală în deosebi, exersarea aptitudinilor actoricești-interpretive și a celor colaterale actoriei (desen, pictură, dans, muzică). Obiectivele cele mai importante au fost integrarea copiilor cu CES în colectivitate, încurajarea copiilor în exprimare, dezvoltarea capacității interpretative, imaginative și creative.

Astfel, micii școlari au avut ocazia de a intra în pielea personajelor lor preferate, cât și ocazia de a-și învinge teama față de public, crescându-le astfel încrederea în sine. Participarea la astfel de concursuri aduce doar beneficii, de la sporirea creativității, la crearea de noi și frumoase prietenii, cu persoane ce împărtășesc aceleași plăceri. Felicitări tuturor participanților, cât și Centrului Școlar de Educație Incluzivă Beclean pentru organizarea acestei frumoase oportunități de cunoaștere a sinelui în cadrul școlilor județene. În spatele acestui eveniment de succes stau trei cadre didactice deosebit de implicate, Dir. Pascal Gabriela, Prof. Cîrlejan Anica, Prof. Lup Crina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here