Incendiu grav în Ilva Mică. Flăcările au afectat o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, două acoperișuri apropiate și case de locuit din apropiere. Pompierii au reușit să strângă focul în aproximativ două ore și, din fericire, nu au fost înregistrate victime.

“Pompierii militari de la Garda de Intervenție Sangeorz Băi și Secția de Pompieri Năsăud, alături pompierii voluntari de SVSU Ilva Mică au acționat pentru împiedicarea extinderii flăcărilor la imobilele din apropiere, evacuarea unor utilaje și aparatură electrocasnică din case și anexe, precum și pentru localizarea și lichidarea focarelor.

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un burlan al unei centrale termice, necurățat și neprotejat termic fata de materiale ce se pot aprinde ușor (combustibile).

În această perioadă, mijloacele de încălzire, indiferent de combustibilul folosit – lemn, gaz, peleți etc. – sunt folosite la capacitate maximă. Este extrem de important ca acestea să fie exploatate în condiții de siguranță, fără improvizații, cu căile de evacuare a fumului curățate şi protejate față de elemente de construcție ce se pot aprinde ușor: grinzi de lemn, elemente de izolație, materiale textile etc. !

Incendiile provocate de mijloacele de încălzire pot fi prevenite, protejează viața şi sănătatea, dar şi agoniseala acumulată într-o viață!”, transmit cei de la ISU BN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here