Incendiu
Incendiu

Două echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi intervin în localitatea Poiana Ilvei la un incendiu izbucnit la nivelul unei case de locuit.

Incendiul s-a extins la un imobil invecinat. Au fost suplimentate resursele cu două echipaje de pompieri de la Secția de Pompieri Năsăud, respectiv un echipaj de pompieri voluntari cu o autospecială de intervenție de la SVSU Măgura Ilvei. Nu sunt anunțate victime.

Primele echipaje care au ajuns la locul indicat au găsit un imobil cu etaj, cuprins de incendiu generalizat, cu risc de extindere la imobilele învecinate.

UPDATE:

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite înainte ca flăcările să se extindă la imobilele învecinate.

Flăcările se manifestau violent, și amenințau să se extinda la vecinătăți. Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate șase echipaje de pompieri militari de la subunitățile din Sîngeorz Băi și Năsăud, respectiv un echipaj de pompieri voluntari de la SVSU Măgura Ilvei.

Pompierii militari au evacuat trei butelii din zona de risc pentru evitarea producerii unei deflagratii. De asemenea, 4 bovine și 4 porcine au fost evacuate din adăposturi pentru animale.

Intervenția a durat aproximativ 2 ore, interval în care echipajele de interventie, cu mobilizarea masiva a sătenilor, au limitat propagarea și localizat și lichidat focarele. Suprafata afectata de incendiu este de aproximativ 600 mp.

Doi adulți și un minor au suferit atacuri de panica, dar nu s-a impus transportul acesteia la spital.

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spatii închise.

ISU BN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here