Inspectorii Administrației Bazinale de Apă
Inspectorii Administrației Bazinale de Apă

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa au dat amenzi în valoare de peste 900.000 lei.

Aceștia au efectuat controale în perioada iulie-august la balastiere din județele Bistrița-Năsăud, Maramureș, Cluj, Satu Mare și Sălaj.

Conform verificărilor efectuate până în acest moment, la nivelul spațiului hidrografic Someș-Tisa, inspectorii au aplicat 16 amenzi contravenționale.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 905.000 de lei, potrivit prevederilor Legii Apelor.

Din totalul de 16 amenzi, 8 sunt amenzi contravenționale, din perioada iulie – august 2020. Din cele 8 amenzi, trei au fost acordate în județul Bistrița-Năsăud, câte două în județele Satu Mare și Maramureș, iar una în județul Cluj.

Neregulile care s-au constatat în activitatea agenților economici sancționați vizează exploatarea agregatelor minerale în afara perimetrului autorizat, nerespectarea prevederilor actelor de reglementare din domeniul apelor sau efectuarea lucrărilor fără a deține acte de reglementare.

Totodată, în luna august 2020 a fost înaintat organelor de anchetă un denunț penal pentru o persoană fizică din județul Maramureș, care a fost depistată realizând activităţi de exploatare ilegală a agregatelor minerale. Reamintim faptul că, în primul semestru al acestui an, inspectorii ABA Someș-Tisa au solicitat autorităților competente întocmirea dosarelor penale pentru alte două societăți comerciale din județul Cluj”, au transmis reprezentanții Administrației Bazinalede Apă.

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa își vor continua verificările, cu scopul împiedicătii abaterilor de la respectarea legislației în vigoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here