Angelica Pinti
Angelica Pinti

Când spui interpret de muzică populară, te gândești la un om îmbrăcat în straie populare, la cântece mioritice, la dansuri tradiționale și nu în ultimul rând, un om bun, cu suflet mare care cântă cu demnitate și mândrie. Am avut plăcerea să discut cu Angelica Pinti, o tânără plină de viață și carismă, pasionată încă de la o vârstă fragedă de muzica populară!

Ea este Angelica Pinti, o tânără interpretă de muzică populară care a lansat recent piesa ,,De la Bistrița la Cluj”, o piesă folcorică ce iese din tipare, iar versurile acesteia descriu viața cotidiană a tinerilor și tinerelor într-o notă amuzantă, satirică.

O să încep prin a vă saluta.
Salut, lume!
Eu sunt Angelica Paraschiva Pinti (la origini Pintea, dar asta e o altă poveste) și sunt interpretă de muzică populară la început de carieră, pentru că toate au un început.
M-am născut într-o zi geroasă de iarnă, mai exact în ziua de 16 Decembrie a anului 1998 și contrar anotimpului în care am venit pe lume, iubesc vara și căldura. Dacă nu aș iubi atât de mult muzica populară românească și să o cânt oamenilor, m-aș muta în țările calde.
Sunt studentă în anul 4 la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Dacă mă întrebați ce legătură are dreptul cu muzica, ei bine, una singură, eu, dar cum toate au un început, trebuie să și terminăm ceea ce am început.

 

Angelica Pinti

Angelica, de când a început această pasiune? Povestește-mi puțin despre primele tale contacte cu muzica!

Primii mei pași pe care i-am făcut spre muzică au fost în anul 2009, atunci când am devenit membru activ al ansamblului „Roata de la Runc”, am început să particip la diverse concursuri precum „Someș pe marginea ta” sau „Miorița copiilor”, continuând cu participarea în diverse apariții televizate care aveau ca scop promovarea cântecului popular. Însă, fiind la o varstă fragedă, nu știam dacă îmi doresc să fac muzică întreaga mea viață. Acum am crescut, vreau sigur să fac asta.

Am observat că ai lansat prima ta piesă. Care a fost sursa de inspirație? Ce poţi spune despre mesajul piesei?

„De la Bistrița la Cluj” e una dintre acele piese folcorice care iese din tipare. Versurile acesteia descriu viața cotidiană a tinerilor și tinerelor într-o notă amuzantă, satirică.

Cum te-ai simțit atunci când ai lansat prima piesă?

Recunosc, am încercat să îmi stăpânesc emoțiile, dar a fost imposibil. Eram nerăbdătoare să primesc feedback-ul ascultătorilor.

Angelica Pinti

Cum s-a schimbat viața ta după acest moment?

Fiind un timp relativ scurt de la lansarea piesei, pot spune că nu a produs o schimbare majoră asupra vieții mele.

Ce-ţi dorești să faci de acum înainte? Ce înseamnă pentru tine succesul?

Dorința mea arzătoare este cea de a mă lansa în muzică. Îmi doresc să devin cunoscută pe plan național, și de ce nu, și pe cel internațional.
Succesul pentru mine reprezintă o reușită a unei acțiuni desfășurate, atunci când iese ceea ce mi-am propus.

Muzica îți oferă energie sau te epuizează?

Pot spune că muzica îmi crează multe stări, precum: tristețe, bucurie, extaz, dar niciodată nu m-am simțit epuizată.

Care a fost pentru tine motivul care te-a apropiat de muzică?

Faptul că mă regăsesc în ceea ce fac. Iubesc să cânt, iubesc să fiu în preajma oamenilor și să le cânt.

Care a fost reacţia apropiaților când au aflat cu ce te ocupi?

Pentru cei apropiați nu a fost niciodată o surpriză faptul că eu cânt. O să râdeți, dar când stau acasă pentru mai multe zile, mama îmi spune să mai iau pauze de la cântat.
Aș putea spune că au fost suprinși atunci când am ales să urmez cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, și nu Academia de Muzică Gheorghe Dima, având în vedere că știau cât de mult iubesc să fac muzică și îmi doresc o carieră în acest sens.

Cum îți dorești ca lumea să te perceapă ca om, când te aude cântând? Dar ca interpret?

Tot ce îmi doresc este de a mă percepe așa cum sunt eu în momentul în care cânt, poate sunt entuziasmată, sau poate sunt supărată, sau poate veselă, oricum aș fi și ce aș simți, să reușesc să transmit ceea ce cânt.

Care sunt stările prin care treci în momentele în care cânți? Cum te simți mai exact?

Cred că fiecare din noi iubește să facă ceva, unii iubesc să cânte, alții să picteze, alții să danseze, alții să doarmă sau să mănance un desert preferat. Ei bine, așa mă simt eu atunci când cânt: fac ceea ce iubesc și iubesc ceea ce fac.

Care sunt sfaturile tale pentru acei tineri care doresc să își urmeze visele?

În primul rând, doresc să le urez succes și să creadă în visul lor până în ultima secundă.
Iar în al doilea rând, aș putea spune că sfaturile pe care le dau lor sunt și pentru mine, așadar: să vă înconjurați de oameni ca și voi, să credeți în ceea ce visați, să munciți pentru visurile voastre, să fiți perseverenți, să aveți răbdare și nu în ultimul rând, să fiți oameni oriunde, oricând și cu oricine, pentru că nicio funcție și niciun statut nu sunt mai importante ca cea de a fi om.

Angelica Pinti

Ce planuri de viitor ai? Îţi doreşti să devii o artistă recunoscută la nivel internaţional?

Cu siguranță. Îmi doresc să cresc frumos în industria muzicii, să produc muzică de calitate și bineînțeles, vreau ca oamenii să-și dorească să fiu alături de ei la evenimentele din viața lor, prin cântecele mele.

Ce artiști te inspiră și de ce?

Am artiști pe care îi apreciez, mai mari sau mai mici, dar sinceră să fiu, niciodată nu am avut vreun om care să îmi fie idol. Încerc să iau ce e mai bun de la fiecare om din jurul meu.

Când ți-ai dat seama că există o pasiune pentru muzică și că asta este ceea ce îți dorești să faci?

Chiar din primele interacțiuni cu ceea ce presupune muzica, scenă, public. Mi-am dat seama că mă regăsesc în ceea ce fac, să fiu între oameni, cântându-le, acolo e lumea mea.

Din punctul tău de vedere, care sunt calitățile pe care ar trebui să le dețină un bun interpret?

Având în vedere că sunt novice în ale muzicii, consider că nu sunt în măsură să dau eu un asemenea răspuns, însă sunt sigură că există o serie de calități care alcătuiesc un bun interpret precum: calitățile vocale, capacitatea de a transmite emoții și stări ascultătorilor, carisma și nu în ultimul rând, de a fi un bun orator.

Angelica Pinti

Cât de mult contează în muzică, cel puțin pentru tine, locul în care te-ai născut? Te-a influențat cumva acest aspect?

Locul în care ne naștem, nu doar asupra parcursului în muzică are influențe, ci și asupra parcursului nostru întreg în viață. Eu am crescut la țară, mai exact în comuna Runcu Salvei din județul Bistrița-Năsăud, și pot spune cu toată sinceritatea că drumul spre industria muzicii populare și a muzicii de petrecere a fost mult influențat de locul în care m-am născut. Tind să cred că dacă mă nășteam și copilăream într-un alt loc, aș fi ales calea altor genuri muzicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here