Daiana Nistor este o tânără bistrițeancă care de 6 ani a plecat din România. Este mămică a unui băiețel de 2 ani și jumătate, iar pe lângă creșterea lui se ocupă de proiectul ei de suflet, Baked with Love by Daiana.
Mai exact face torturi și prăjituri la comandă, în Watford, UK. Prepară aceste bunătăți cu cel mai mare drag si cu toată pasiunea pe care o are față de domeniul cofetăriei.
Noi am vrut să aflăm mai multe despre ea și să vedem cum a început povestea ei. Mai jos aveți un impresionant interviu, prin care o veți descoperi pe Daiana.
Bună Daiana, povestește-ne te rog cum ți-ai descoperit această pasiune?
Bună! Vreau să încep prin a spune că nu am fost dintotdeauna pasionată de gătit, bucătărie, etc. Abia după ce m-am căsătorit, am început să pregătesc tot felul de preparate pentru soțul meu și am realizat că îmi face mare plăcere tot acest proces. Făceam torturi pentru aniversările noastre în familie și îmi plăcea mult să experimentez în ceea ce privește aromele și decorul.
Ce este cel mai greu în prepararea unui tort?
Nu este greu nimic în mod special, dar fiecare etapă din pregătirea unui tort necesită timp. Mai greu pot să zic că mi s-a părut să învăț să fac macarons. Este un desert foarte pretențios și puține sunt șansele să iasă din prima încercare. De aceea e nevoie de ambiție și dorința de a învață, că să ajungi la rezultatele dorite.
Aspectul torturilor tale arată pur și simplu extraordinar, ai urmat ceva cursuri sau totul vine din imaginația ta? De unde te inspiri atunci când le ornezi?
Îți mulțumesc frumos! Încă nu am participat la niciun curs dar îmi doresc să fac asta pe viitor. Inspirația pentru decor vine tocmai de la ingredientele pe care le folosesc în tort, îmi place să folosesc fructe pentru decor, tot felul de biscuiți, macarons făcuți de mine, bezele, sau chiar și flori naturale. Aspectul final al tortului îmi place să fie unul natural, se spune că mai întâi mâncăm cu ochii, de aceea în primul rând trebuie să placă privitorului, să îl invite să guste din el.
Te-ai gândit să faci din asta o afacere, cu sediu, cu ajutoare și să produci pentru un public mai mare?
Deocamdată sunt mulțumită de stadiul în care sunt, însă nu se știe ce îmi va rezervă viitorul.
Sigur ai un secret atât pentru gust cât și pentru aspect, ni-l dezvălui și nouă?
Sunt multe secrete însă pentru mine a funcționat acest principiu în privința gustului: în primul rând trebuie să îmi placă mie un preparat înainte de a-l servi altora. Nu aș putea servi pe nimeni cu ceva de care eu nu sunt mulțumită. Îmi place că torturile mele să nu fie exagerat de dulci, să fie răcoritoare, blaturile să fie pufoase, insiropate și nu dense. În fiecare sortiment pe care îl servesc există un echilibru între arome.
În privința aspectului o mare implicare o are evident, clientul. Eu încerc doar să combin elementele și culorile astfel încât aspectul final să fie unul cât mai plăcut și armonios.
Ți s-a întâmplat vreodată că ceva să nu iasă sau ceva să nu îți placă și să refaci tortul? Povestește-ne cum s-a întâmplat.
Mi s-a întâmplat chiar recent, da. Pregăteam blatul pentru un tort, totul mergea strună, adăugasem făină și îmi părea puțin uscată compoziția. Zic, ,,asta e, poate mi se pare”, și pun blatul în cuptor că abia după să realizez că gălbenușurile erau încă în bol pe masă. Din grabă uitasem să le adaug. Așa că, a trebuit să o iau de la zero.
Ce alte pasiuni mai ai? Și care sunt planurile tale pe viitor?
O altă pasiune de a mea care merge mâna în mâna cu baking-ul este fotografia. De când am început să fotografiez deserturi m-am împrietenit și mai mult cu aparatul de fotografiat.
Planurile mele pentru viitor sunt: să îmi aprofundez cunoștințele în ceea ce privește acest domeniu, să evoluez tot mai mult, să experimentez cu noi arome, că să pot să ofer o gama cât mai largă de produse clienților mei.
Îți mulțumim frumos pentru timpul acordat și mult succes în ceea ce faci. Sper să am ocazia să gust și eu din minunatele tale torturi.
Eu îți mulțumesc pentru această oportunitate! Cu siguranță vei avea ocazia în curând!