Acs Galactic Junior 2018 Bistrita
Sursă foto: Acs Galactic Junior 2018 Bistrita - Facebook

Ionuț Trifoi este unul dintre cei trei fotbaliști bistrițeni de la ACS Galactic Junior, selectați pentru a fi transferați la una dintre cele mai mari academii de fotbal din România.

Adrian Gălățan și Marius Stan, președinții grupărilor Galactic Bistrița și U Cluj- Luceafărul, au pus la punct ultimele detalii pentru trei transferuri importante. Ionuț se află și el printre aceste transferuri.

Ionuț este portar de la vârsta de 5 ani, fiind de mic pasionat de fotbal. Acesta își dorește să evolueze cât mai mult în acest sport, și de ce nu chiar o carieră în acest domeniu. Pentru a afla mai multe despre acest tânăr talentat bistrițean, Ionuț a răspuns afirmativ când i-am cerut sa ne răspundă la un mic interviu.

  • Cum ai descoperit că ești pasionat de fotbal?

„De mic copil mă uitam împreună cu tatăl meu la meciurile Naționalei și eram fascinat de acest sport, pe care probabil unii îl consideră ca fiind banal. Eram atras și îmi doream să ajung să reprezint cândva Echipa Națională. Și așa a fost, părinții m-au înscris la un club sportiv din Județ, iar acum sunt pe deplin convis, că fac ceea ce sunt menit să fac.”

  • Moștenești talentul de la cineva?

„Surprinzător, nu moștenesc talentul la fotbal de la nimeni din familie și sincer vorbind, nu l-aș numi talent. Atâta timp cât ești mereu determinat să te autodepășești și faci ceea ce îți place, succesele vor fi de partea ta.”

  • Te vezi făcând același lucru și în viitor?

„Bineînțeles. Pe viitor îmi doresc să practic acest sport la cele mai bune echipe din țară și să fiu unul dintre cei mai buni portari ai României.”

  • Care este echipa ta preferata? La ce club sportiv ti-ar plăcea să joci, fie el național sau internațional?

„Sunt multe echipe bune în lume și la care mi-ar plăcea să joc, dar dacă ar fi să aleg una, aș alege Liverpool. Este preferata mea și mai mult ca sigur mi-aș dori să ajung acolo. Alisson Becker este fotbalistul meu preferat de la Liverpool FC.”

  • Cum ai primit vestea de a fi transferat la una dintre cele mai mari academii din țară?

„Vestea că o să joc pentru FC Universitatea Cluj am primit-o de la antrenorul meu și a avut o încărcătură emoțională uriasă mai ales pentru mine, dar și pentru familia mea.”

  • Care este visul tău în ceea ce privește fotbalul?

„Deși poate părea imposibil de atins, eu cred în forțele mele proprii și îm doresc sa devin unul dintre cei mai buni portari ai lumii. Cred în optimism, iar cu mindset-ul potrivit, nu văd piedici în realizarea acestui vis.”

Ionuț Trifoi – portar, Maximilian Larionesi și Alin Chinteș – mijlocași, toți 3 componenți ai grupei 2005-2006 de la gruparea bistrițeană, au semnat un contract cu academia clujeană, una dintre cele mai importante din țară.

Astfel, ei vor juca în Liga Elitelor under 17, în primele 24 de echipe din România, la o fostă campioană a acestei categorii de vârstă.

„Ne bucurăm foarte mult pentru acest pas uriaș făcut de copii înspre fotbalul mare. Cu această ocazie, cele două cluburi au semnat un contract de colaborare, urmând ca de acum înainte fiecare copil să aibă șansa de a deveni component al Academiei U Cluj Luceafărul. În spatele acestei reușite stau antrenorii care de-a lungul anilor au pregătit această grupă: Sergiu Mândrean, Bogdan Nap, Florin Măjer și Daniel Gălățan.”, spune Adrian Gălățan, conducătorul clubului Galactic Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here