Un elev din Bistrița a obținut medalia de aur la concursul internațional de programare InfO(1) Cup 2021. Concursul s-a desfășurat în week-end și a fost organizat de Centrul Județean de Excelență Prahova. Au concurat 233 de elevi din 13 țări. Printre ei se afla și Doru Floare, elev în clasa a IX-a A la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”.

Noi am vrut să aflăm care este secretul succesului și mai multe detalii despre olimpicul la informatică. Doru a fost de acord să ne satisfacă micile curiozități printr-un interviu.

Cum ai descoperit informatica? Te-a îndrumat cineva sau a fost pură curiozitate?

De mic am fost atras de științele exacte. Pe clasele 1-4 am participat la multe concursuri de matematică, iar în clasa a 5-a am intrat în grupa de excelență la informatică. Acela a fost primul meu contact cu informatica, pe care în timp am început să o descopăr și să o iubesc.
După aceea, în clasele 5-8 am participat în paralel la olimpiadele de matematica și de informatică cu rezultate bune la etapa națională (matematică : medalie de bronz clasa a 5-a, informatică : medalie de bronz clasa a 5-a și medalii de argint în clasa a 6-a și a 7-a).
Ce alte pasiuni mai ai pe lângă informatică?
Șahul, am fost de 2 ori campion județean, jocurile pe calculator, ieșirile cu prietenii și înotul.
Care sunt obiectivele tale pentru viitor?
Pentru viitor vreau să profesez în domeniul pe care îl iubesc, bineînțeles informatica. Vreau să fiu sănătos,să am o viață frumoasă și să fiu înconjurat de oameni corecți și buni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here