Pe o colină ușor înclinată, lângă un loc cu o frumusețe divină, se ivește o imagine de poveste: trei turme de miei și trei ciobănei care se îndreaptă către vale. O scenă obișnuită în lumea pastorală, dar plină de simbolism și înțelesuri profunde. Această imagine este ilustrată într-o baladă populară românească, pe care mulți dintre noi am învățat-o în copilărie și care rămâne o capodoperă a literaturii noastre.

Primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin, îi invită pe cei care doresc să se întoarcă în timp și să pătrundă în lumea pastorală a țăranilor români și care doresc să descopere simbolismul vieții și al morții în această lume.

Pe data de 20 februarie 2023, la ora 18:00, la Casa de cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud, Ansamblul profesionist „Mureșul” va prezenta un spectacol în premieră, care îmbină teatrul și dansul într-o abordare muzical-coregrafică a celebrei balade populare.

În deschidere, Ansamblul „Someșana” va prezenta o suită de jocuri populare de pe Valea Someșului. Biletele pentru spectacol au început să fie disponibile începând cu data de 15 februarie, la Biroul Taxe și impozite al Primăriei Năsăud, la prețul de 25 de lei. Acestea pot fi achiziționate și la intrare, în ziua spectacolului, în funcție de disponibilitatea locurilor.

Vă așteptăm cu drag să luați parte la acest spectacol minunat, care vă va purta într-o călătorie fascinantă prin lumea pastorală a României și vă va oferi ocazia să descoperiți bogăția și înțelepciunea tradițiilor noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here