Ioan Peteleu este candidat la consiliul local Bistrița din partea Alianței PNL-USR-PLUS. Acesta declară despre Dan Dumitru Ciobănică, unul dintre candidații la primărie:
„Sunt Dan Ciobănică și vin din zona antreprenorială”. Nu zău!? Antreprenor fără firme și urmărit penal?
Ciobănică se laudă că este mare antreprenor și este cunoscut ca atare pentru afacerile din domeniu restaurantelor: Old House (pe care tocmai a demolat-o) și Casa cu Bere (pe Bistricioarei).
În fapt, Dan Ciobănică, nu figurează ca asociat în niciuna din firmele respective, cu atât mai puțin ca administrator. Atunci întrebarea este: o fi antreprenor sau angajat? Sau o fi lucrând “la negru”!
Am verificat în Registrul Comerțului firmele la care domnul Ciobănică susține că este manager. Firma OLD HOUSE SRL, cu sediul în Monor, are ca asociat unic pe doamna PANTEA ANUCA. Firma DALIAN’S PUB SRL, cu sediul în Negrilești, are ca asociat unic pe doamna SUCIU ALINA CRINA. De ce s-o fi ascunzând domnul Ciobănică și nu s-o fi asociat cu nicio doamnă dintre cele care figurează ca asociat unic în afacerile de mai sus?
Se pare că domnul Ciobănică nu este așa de imaculat sau așa de „verde” precum pare. În 2018 candidatul de primar din partea Partidului Verde a fost urmărit penal pentru, atenție, abuz de încredere (dosar 3802/190/2018). Conform Codului Penal, abuzul de încredere este definit ca “Însușirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredințat în baza unui titlu și cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui”. Adică, iei ceva și nu mai dai înapoi. O fi ăsta motivul pentru care “marele antreprenor” nu se asociază în firme? Chiar dacă din datele financiare de pe 2019 reiese că firmele au mers bine, “marele antreprenor” are mai multe datorii la proprietarii de la care firmele pe care le „manageriază” au închiriat spațiile.
Recent, m-am întâlnit cu domnul Adrian Seleșiu care este proprietarul imobilului de pe str.Bistricioarei unde funcționează restaurantul Casa cu Bere. Dânsul mi-a relatat că, de bună credință a investit în extinderea acelui imobil o sumă de peste 40000 de euro pentru a-l pune la dispoziția firmei DALIAN’S PUB SRL al cărui reprezentant/manager este domnul Ciobănică.
Din luna martie a.c. au apărut probleme cu firma care administrează restaurantul în sensul că aceasta nu și-a plătit chiria pe câteva luni, în contract fiind stipulat că dacă chiria nu se achită trei luni consecutiv, acesta se reziliază. Dorind să păcălească clauza contractuală de mai sus, firma a efectuat o plată în luna august, stipulând pe ordinul de plată că suma plătită reprezintă chiria pe luna iunie. O fi acesta un mod de lucru specific domnului Ciobănică?
Aceleași probleme se pară că au stat și la baza demolării terasei de pe strada Dornei (pasajul VI). Neplata chiriei cumulate de peste 4000 euro. Ba mai mult, pe lângă chirie, firma OLD HOUSE SRL al cărui reprezentant/manager este tot domnul Ciobănică, i-a produs proprietarului o pagubă de peste 25000 lei prin neplata energiei electrice consumate. Dezastrul lăsat în urmă însă este mult mai mare și pare o răzbunare. În imagini se poate vedea interiorul vandalizat al casei.
O fi omul ăsta bun de primar? Așa o să abuzeze și de încrederea bistrițenilor? O fi bine ca Bistrița să fie condusă de un “antreprenor” venit din Oltenia? Eu zic că ar fi chiar culmea! Și așa, fără domnul Ciobănică la primărie, Bistrița și-a atras „respectabila faimă” de Caracalul Ardealului (Caracalul fiind locul legendar în care s-a răsturnat carul cu proști).
Eu personal sunt perfect de acord cu vorbele domnului Seleșiu, un om modest a cărui încredere în personajul Ciobănică a expirat demult: “Ciobănică, Ciobănică, de câte ori ți-am spus că minciuna are picioare scurte și păcatele te ajung din urmă. Încarcă-ți în autobuz toate mizeriile tale … minciuna, trufia, șarlatania și țepele date și du-te în Oltenia ta, la Găneasa. În Ardeal nu merge cu așa ceva! Sau poate îți merge odată, de două ori, dar când oamenii își dau seama cine ești, te ejectează ca pe o vomă după o bere alterată. Sper că cei care te-au inventat să-și dea seama de greșeala făcută și să-ți schimbe macazul spre linia de garare”.
Vor fi unii care vor spune că ce treabă am eu cu afacerile domnului Ciobănică. Chiar nu am nici-o treabă cu afacerile domnului Ciobănică. Doar că domnul Ciobănică ne minte pe față că vine “din zona antreprenorială” și abuzează de încrederea noastră. Eu unul, nu mai vreau să fiu mințit și mai mult, nu pot să accept asemenea comportamente la astfel de indivizi care au aspirații de a conduce o comunitate, un oraș.
Apropo domnule Ciobănică, nu ați prezentat public autorizația de demolare a terasei de pe strada Dornei. Și încă un apropo, pe strada Bistricioarei unde construiți acum, aveți autorizație? Dacă da, prezentați-o public și pe aceasta”, a scris Ioan Peteleu, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here