Piața Morii
Piața Morii

Ioan Turc, candidatul Alianței PNL USR PLUS la funcția de primar al Bistriței, a anunțat printr-o postare pe Facebook, că își dorește să transforme Piața Morii într-o prelungire a Parcului Municipal.

Aceasta ar fi dotată cu elemente smart, care ar îmbunătăți traiul cetățeanului, precum: bănci cu prize USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice, țâșnitori de apă, stații de încărcare pentru trotinete și biciclete electrice.

„Piața Morii era cândva un etalon urbanistic, dar a ajuns într-o stare de degradare intolerabilă, o adevărată ofensă adusă tuturor bistrițenilor.

Actualii edili au montat doar niște statuete și o operă de artă ruginită care nu știe nimeni ce reprezintă, iar pavajul deteriorat și vegetația de junglă sunt dovezi ale delăsării administrative.

Personal, îmi propun ca acest perimetru să devină o prelungire a Parcului municipal, cu toate elementele de modernitate pentru tineri, copii, bunici. De exemplu, vor exista bănci cu prize USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice, țâșnitori de apă, stații de încărcare pentru trotinete și biciclete electrice, la fel cum au deja alte orașe din Ardeal.

Sursa principală de finanțare ar constitui-o fondurile europene, care susțin ecologizările și regenerările urbane. Piața Morii va fi o grădină frumoasă, înierbată, cu alei moderne, cu pistă de role, cu camere de luat vederi la 360 de grade, cu iluminare LED a întregii zone.

Vom transforma Bistrița într-o oază de verdeață, un loc confortabil pentru toți concitadinii noștri, un oraș de top, de care să fim mândri cu toții!” a transmis Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here