Bistrița
Bistrița

Totul este ceremonie în grădina sălbatica a copilăriei. Până să ajungem în tărâmul de basm, cu prințese și eroi aflăm că  în municipiul Bistriţa, există 9 grădiniţe cu personalitate juridică şi 5 creşe nedistribuite uniform pe zone și cartiere.

▪︎În vestul Bistriței, avem 3 grădinițe, dar doar una cuplată cu o creșă (cea de pe Șieului);

▪︎În zona centrală, două grădinițe, dar una singură are și creșă (Zimbrului);

▪︎În partea estică, 4 grădinițe, cuplate cu 3 creșe (Ștefan cel Mare, Andrei Mureșanu și Mesteacănului).

Reiese din start o dificultate majoră și în ce privește proximitatea pentru părinții celor mici. Aceștia oricum găsesc greu locuri la creșe.

În prezent, peste 100 de cereri pentru creșe sunt respinse din lipsă de locuri!

Trebuie angajați în creșe educatori puericultori, specializați în îngrijirea corectă a copiilor de până la 3 ani. Este necesară și scăderea numărului de copii pentru fiecare grupă.

Se impune găsirea soluțiilor pentru funcționarea creșelor din zonele prost acoperite din punctul acesta de vedere.

▪︎ Printre locațiile identificate, avem: Bălcescu, Independenței, Împăratul Traian (în vest), plus zonele Parc și Subcetate.

Un exemplu concret este locația Grădiniței „Dumbrava minunată” din Parcul municipal. Acolo, propun construirea unui complex modern – creșă și grădiniță cu program prelungit, prin Compania Națională de Investiții.

,,Am vorbit în acest sens cu ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, care m-a asigurat că există finanțare pentru asemenea obiective. Avantajele locației sunt multiple: poziționarea în zona centrală a orașului, parcul din proximitate, parcarea mare din fața Palatului Culturii. Putem avea grădinițe reabilitate, moderne, cu personal suficient și cu specializările necesare. Soluții există, mai trebuie și ca administrația locală să se preocupe.” Declară Ioan Turc

Adulții urmează tipare. Copiii explorează.

Cât de ușor s-ar putea mulțumi atât părinții cât și cadrele didactice care caută un loc de muncă.

Copiii văd magia deoarece o caută. Mulți ar trebui să își dorească să facă magie când vine vorba de educație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here