Ioan Turc
Ioan Turc

Ioan Turc a reacționat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, modul în care viceprimarul Niculae a concediat 3 polițiști locali, sub pretextul unei posibile reorganizări!

Primăria Municipiului Bistrița este obligată să-i reangajeze pe cei 3 polițiști locali și să le plătească retroactiv salariile.

Adică, poliţiştii vor primi aproximativ 40.000 de euro, după aproape un an în care aceștia nu au muncit.

Ioan Turc a menționat faptul că acestă decizie este „deja o sfidare pe bani publici, ducerea în derizoriu a Primăriei Bistrița și de-a dreptul un abuz prostesc pe care viceprimarul Niculae nu se teme să-l orchestreze.

Viceprimarul Niculae a fost ridiculizat de două instanțe judecătorești, care i-au anulat definitiv decizia trecută en-fanfare, în 2019, prin Consiliul Local Bistrița, cu care concedia 3 polițiști locali în numele unei pretinse reorganizări.

Primăria municipiului e obligată acum să-i reangajeze și să le plătească retroactiv salariile (totalizând în jur de 40.000 de euro), imaginea instituției aflate în slujba cetățeanului fiind serios șifonată.

Dar marea problemă abia urmează. Chestionat aseară de un jurnalist dacă va plăti din banii lui cei 40.000 de euro, vicele Niculae, vizibil iritat, a recunoscut că a pierdut procesele intentate de angajații demiși abuziv, dar nici vorbă să pună el banii. Nu. Îi va plăti Primăria, din banii bistrițenilor.

Și asta nu e totul. Oamenii vor fi reangajați și plătiți pentru un an în care nu au muncit efectiv, dar ilustrul viceprimar anunță cu emfază că îi va da din nou afară, printr-o nouă hotărâre trecută rapid prin Consiliul Local. Adică, peste un an de procese, să ne trezim cu alți 40.000 de euro ce trebuie plătiți din taxele și impozitele noastre.

E deja o sfidare pe bani publici, ducerea în derizoriu a Primăriei Bistrița și de-a dreptul un abuz prostesc pe care viceprimarul Niculae nu se teme să-l orchestreze.

Administrația publică nu se face cu diletanți, iar bistrițenii știu deja asta! Stop și la loc comanda!

 

Sursa foto/info: Ioan Turc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here