Ca tineri, cel puțin în zilele noastre, ne lovim zi de zi de labirintul cunoașterii sinelui, din ce în ce mai greu de străbătut. Puțini sunt cei care și-au găsit menirea în viață, puterea de a înfrânge greutățile vieții, cât și persoane dragi care să fie aproape la orice pas. Unul dintre acești tineri este Ionuț Ordace, un suflet modest și cald, care cu pași mici, dar siguri, a învățat încă de la o vârstă fragedă cum este sa fii stâlpul unei familii, cum să te ocupi de administrarea unei pensiuni, cum să muncești din greu pentru o educație excelentă, mai pe scurt, cum să fii un om bun în adevăratul sens al cuvântului.

„Uneori și eu stau și mă întreb cine sunt și e greu să găsesc răspunsul, fiindcă în ziua de astăzi tindem să ne comparăm mereu cu personalități din nivelele mult superioare, însă caracteristicile care mă reprezintă și care definesc realizările mele de până acum sunt tăria de caracter pe care am luat-o pe calea cea grea, maturitatea, care a venit forțată, un suflet bun și o minte de copil fără de care nu aș rezista stresului zilnic.” Ionuț Ordace este un exemplu, un tânăr simplu, dar care a înfruntat viața încă de mic, luându-și inima în dinți de sute de ori, lucru ce pare aproape imposibil pentru un copil, dar care l-a transformat în frumosul om ce este azi.

Din adolescență, acesta a fost nevoit să se ocupe atât de lucrările de construcție ale Pensiunii Maria, cât și de administrarea acesteia până când a fost terminată, clădind încetul cu încetul povestea unei frumoase atracții turistice a comunei Parva, prin intensa muncă sufletească depusă. Pe lângă administrarea acesteia, Ionuț este pasionat de modeling, pasiune ce s-a transformat într-o meserie practicată deja de 4 ani. Activitățile recreative pe care acesta le îmbină sunt dansul sportiv, cât și cursurile de planorism pe care le parcurge la Aerodromul Dezmir. Pe lângă acestea, cultura nu lipsește, fiind prezent la Teatrul Național cu fiecare ocazie care se ivește.

POVestea oamenilor ce au dat naștere Pensiunii Maria

Trecutul i-a oferit lui Ionuț și mamei sale putere și ambiție, „o femeie care merită lumea la picioare, mi-aș dori ca toată lumea să aibă ocazia să o cunoască și să vadă cât de multe lucruri pot învăța de la ea”, care i-a fost alături în fiecare moment al vieții, fie el ușor sau greu, ocrotindu-l și ajutându-l să se transforme dintr-un mic pui de om, într-un bărbat încrezător, puternic și iubitor.

Cei doi se ocupă împreună de administrarea Pensiunii, împărțindu-și sarcinile după posibilități, de la contentul pe social media realizat de Ionuț, până la rezervări, de care se ocupă mama sa. Au reușit să facă lucruri ce par imposibile pentru unii, nu doar din punct de vedere financiar, cât și moral, pentru că nimănui nu îi este ușor să înceapă ceva de la 0, să aibă parte de zeci de obstacole, să se zbată să reușească și chiar să o facă. O mamă și copilul său, un adolescent inocent, au reușit prin credință și muncă să clădească un loc de vis, prin dorința de a aduce fericire și relaxare celor din jur, chiar în satul lor natal, pentru că nimic nu e mai frumos decât bucuria simțită în urma succesului găsit după ani de muncă.

De ce să vizitezi Pensiunea Maria?

Fiind curioasă de frumusețea pe care Ionuț a creat-o, l-am întrebat pe acesta care sunt lucrurile ce atrag atât de mulți turiști în acest loc, iar secretul stă în căldura pe care gazdele o oferă celor ce trec pragul pensiunii, cât și locația unde aceasta este poziționată, fiind înconjurată de pădure, în liniște și pace, singurul zgomot fiind cel al râului care trece chiar prin fața acesteia, aducând un strop de răcoare locului. Pensiunea este amplasată în așa fel încât oricine să poată veni la ea și să se simtă bine, prin nenumăratele activități în aer liber și obiective turistice aflate în apropierea sa.

Odată ce sezonul cald se instaurează, activitățile recreative disponibile cresc cât vezi cu ochii. Traseele montane reprezintă una dintre principalele atracții, având disponibilitate atât de trasee asfaltate până în cele mai înalte vârfuri ale munților pentru iubitorii de plimbări cu mașina și de contemplarea peisajelor într-un mod mai liniștit, cât și de trasee neasfaltate pentru iubitorii de plimbări pe jos în aer liber și de jogging.

Clubul nostru de OFF-ROAD poate fi cel mai interesant lucru de aici pentru iubitorii de mașini de teren și de adrenalină,  organizandu-se concursuri regulate unde lumea din toate părțile se adună să admire acest sport și de ce nu, să și participe.”

Organizația Fly Fishing Bistrița a investit o sumă considerabilă în râul care trece chiar prin față pentru ca atât pescarii amatori, cât și cei profesioniști să aibă parte de cele mai interesante experiențe de-a lungul acestuia. De asemenea, aceștia organizează concursuri anuale cu premii pe măsură, la care Ionuț a și participat, recomandând din toată inima o astfel de experiență.

Turismul cultural și religios oferă doritorilor vizite la Mănăstirea Sf Apostoli Petru și Pavel care este de o măiestrie nemaivăzută, iar pentru cei cu adrenalina în sânge, în localitate se găsește un mini parc de distracții care cuprinde spații de agrement și cățărare, dar și tiroliane pentru copii și adulți. Tot aici se afla și Peștera Tăușoarelor, care este pur și simplu o minunăție lăsată de Dumnezeu în mijlocul nostru.

Despre pensiune, aceasta beneficiază de 8 dormitoare și o capacitate de cazare de aproximativ 31 de persoane, bucătărie cu absolut toate dotările posibile pentru cei mai iscusiți bucătari, o sală de mese și 2 terase dintre care una este echipată cu grătar, plite, mese de lucru, cuptoare, ceaun și discuri pentru ca șederea clienților să fie una de neuitat.

Despre munca în domeniul HORECA

Domeniul HORECA vine cu responsabilități uriașe, cât și cu foarte multă răbdare și înțelegere, interacțiunile cu oamenii fiind prezente zi de zi, ora de ora. Într-adevăr, aceste interacțiuni nu sunt întotdeauna pozitive, pentru că exista oameni și oameni pe acest pământ, dar lucrul cel mai important este sa îi poți înțelege pe toți, oferind doar vorbe frumoase și voie bună.

„Pe parcursul acestui timp am întâlnit feluri și feluri de oameni care au reușit să mă învețe lecții importante pe care încă le mențin drept ghid în viață. Am reușit să ajung să nu mă mai gândesc la HORECA doar ca și la o meserie, cât ca și la un mod de viață, la o familie. Muncesc de când aveam 13 ani, iar pe atunci nu știam să fac absolut nimic și odată ce am fost nevoit să găsesc ceva care să îmi procure bani, am ales asta. Eu știam că sunt o persoană extrovertită încă de pe atunci și că mă pot descurca aici, deși trebuia să iau totul de la 0. Așa că am reușit să cresc pas cu pas până am ajuns să mă pot descurca cu orice. ” admite Ionuț.

Sacrificile tânărului pentru împlinirea sa ca persoană

Toate aceste activități nu vin cu puțină responsabilitate, timp liber și doar momente fericite. Pe lângă toate beneficiile aduse, munca din spate este mult mai grea decât pare. Având atât de multe ocupații, Ionuț mărturisește că multe dintre nopțile sale sunt albe, dar „asta nu reprezintă însă o problemă, fiindcă atunci când știi ce vrei de la viață și unde vrei să ajungi, tot ceea ce sacrifici, merită.”  Dorința lui cea mai mare este să ajungă la o libertate financiară, pentru a se putea revanșa față de toți cei care l-au ajutat de-a lungul timpului și pentru a putea oferi o viață bună familiei sale.

Cel mai important rol în viața sa îl are familia, fără de care nu ar fi reușit nici jumătate din tot ceea ce a realizat, nu doar prin partea financiară, ci și prin suportul emoțional care i s-a oferit. „Prietenii mei sunt deja terorizați de toate sfaturile pe care le cer și cât de des mă sfătuiesc cu ei. Există, evident, lucruri pe care trebuie să le fac, să le decid și să le descurc singur însă trebuie să știi să ceri ajutorul celor apropiați atunci când ai nevoie.”

Sfaturi oferite de Ionuț pentru cei ce încă nu și-au găsit tăria de a-și începe drumul dorit în viață

1.Aveți grijă în cine vă puneți încrederea și cine vă sunt prietenii. Înconjura-ți-vă de persoane care vă susțin 110%.

 2.O să îmbătrânești fie că faci acel lucru de care îți e frică, fie că nu, așa că riscă!

 3.E ok să eșuezi, toată lumea o face, important este să te diferențiezi de restul prin felul în care răspunzi eșecului.

 4.Ia lucrurile pe rând și focusează-te maxim pe ele.

 5.Nu te lăsa distras de mediul extern și ține capul înainte spre succesul tău!

 6.Lumii nu îi pasă de tine chiar așa mult precum crezi, așa că fă orice vrei să faci.

 7.Nu uita niciodată de Dumnezeu! 

De asemenea, acesta a fost de acord sa împărtășească cu cititorii noștri un moment din viață sa care chiar dacă l-a marcat, l-a și ajutat să își continue drumul și să nu se uite niciodată înapoi. „Momentul în care tatăl meu a decedat și am văzut cât de fragilă este viața omului de fapt, când am văzut câte planuri mai avea tatăl meu de dus la capăt și nu a reușit, am decis că nu o să fac greșeala de a pierde timpul și că orice idee o să am o să încerc să o duc la capăt. Astfel, pot zice că drumul meu nu este încă bătut în cuie, dar pentru moment am învățat că atunci când reușești să crezi în tine destul de mult încât să realizezi că tu chiar ești capabil de orice, succesul o să vină de la sine!”

Ionuț este un model de urmat, în special pentru noi, tinerii, pentru cei ce încă își caută menirea în viață, cei ce nu reușesc să își ia inima în dinți și să facă o schimbare. Este unul la 1000, un copil ce a învățat de la o vârstă fragedă greutățile vieții pe pielea sa, un copil ce a trebuit să devină bărbat din nevoie, nu din dorință. Ar trebui să luam cu toții exemplu de la el, sa îl urmărim și să învățăm de la el, pentru că are mii de lucruri de oferit și pentru că ne arată cum să devenim oameni frumoși, indiferent de obstacolele ce apar de-a lungul drumului. Dacă el a reușit, oricine poate să o facă, doar prin tărie și credință.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here