Iosif Ioan Partene
Iosif Ioan Partene

Iosif Partene candidează la Primăria comunei Rodna, locul său natal, cu gȃndul să aducă schimbarea mult dorită. Tot ce are în plan e pentru binele locului său de baștină, unde și-a pus bazele educației, loc în care și-a întemeiat o familie.

M-am născut, am crescut și am învățat în Rodna. Anii de liceu i-am petrecut la Liceul Silvic din Năsăud. A absolvit Universitatea de Vest Arad, filiala Baia Mare, Inginerie Silvicultură. De asemenea, am efectuat și stagiul militar la jandarmi, în Cluj, iar în 2002 m-am angajat la Ocolul Silvic din Rodna pe post de pădurar. În total am acumulat o vechime de 10 ani drept pădurar, 4 ani șef de district, iar de la 1 septembrie 2016 am ocupat funcția de viceprimar al comunei Rodna.

Pe plan personal, în 2004 m-am căsătorit cu Stela pe plaiurile natale. Ea din prima căsătorie are o fată, rămasă orfană de tată. De la vârsta de 4 ani am crescut-o eu ca pe propria fiică. Mai avem încă o fiică, Eliza, în vârstă de 14 ani.

Această iubire de oameni l-a făcut pe Iosif Partene să vadă nevoia de schimbare în privirea fiecărui om din Rodna și l-a determinat să ia inițiativa și să pornească pe acest drum.

Dar nu a plecat singur. A avut lângă el oameni care l-au susținut pentru că au văzut în el o speranță.

După o discuție cu actualul primar, în urmă cu 5 ani, am decis să formăm o echipă tânără, să ne unim pentru a realiza ceva palpabil pentru comună. Ne-am dorit ca cetățenii noștri să simtă că există oameni cărora le pasă.“

 

Astfel, după greutățile și lipsa de determinare din partea altora pe care le-a întâmpinat și, desigur, cu susținerea unor prieteni și oameni din comună, Iosif Partene a decis să candideze la primăria Rodna.

Am avut o relație foarte bună cu cetățenii din comuna Rodna. Tot timpul am fost deschis, le-am acordat timpul meu, i-am ascultat și când am putut i-am ajutat în limita legii. Acesta este unul dintre motivele pentru care mulți cetățeni m-au îndemnat să candidez pentru funcția de primar.

Această relație dintre candidat și cetățeni lui nu este altceva decât rezultatul unei implicari pline de interes a acestuia în viața de zi cu zi a oamenilor din comună. Iosif Partene i-a ascultat și a simțit că se poate implica mai mult în acest sens.

Din funcția de viceprimar pe care o dețin, am reușit sa observ că cetățenii își doresc lucruri precum trotuare, o capelă, să aibă locuri de joacă pentru copii, cee ce sunt, de fapt, lucruri simple. Făcând parte din administrația comunei, îmi asum atât cuvenitele, cât și necuvenitele. Mi s-ar fi părut normal să luăm pulsul comunei și să găsim soluții pentru nevoile lor.“

 

Experiența ca și viceprimar i-a dat încrederea că lucrurile se pot schimba în bine, atâta timp cât omul potrivit se află la conducere. Intențiile lui Iosif Partene sunt bine stabilite, punând oamenii și opiniile lor pe primul loc:

Cred în mine și în echipa mea că putem îmbunătăți administrația comunei, să îi ascultăm pe oameni și să lucrăm în folosul lor.

Viziunea noastră e foarte clară: ne dorim să câștigăm alegerile. Doresc să clarific faptul că nu există o înțelegere între mine și actualul primar că o să facem echipa după alegerile din 27 septembrie. Adevărul este că fiecare candidează pe cont propriu. Dar crezul meu acum este că, după alegeri, partidele politice vor lăsa orgoliile la o parte și vom lucra pentru binele comunității împreună.

 

Principalele priorități pe care le are în vedere candidatul sunt amenajarea trotuarelor, construirea unei capele și a unor spații de recreere.

Consider ca aceste 3 proiecte sunt prioritare pentru comuna Rodna. Bineînțeles că mai sunt și altele. De exemplu, locuitorii de la Valea Vinului să beneficieze de mijloc de transport de cel puțin trei ori pe zi. Mai avem proiecte și pentru Școala Nr. 1, reabilitarea localului Nr. 3 și campusul școlar. Poate vom construi și un centru pentru tineret, mai ales că la Rodna avem si liceu. Pe timp de vară l-am putea folosi pentru tabere educaționale. Lucrurile se pot face!

Mesajul lui Iosif Partene pentru oamenii din comuna Rodna:

Vă îndemn să fiți alături de noi, să aveți încredere în mine și în echipa mea! Promit în numele întregii echipe că nu vă vom dezamăgi. Vom fi alături de voi și vă vom asculta dorințele mai mult decât am făcut-o până acum. Dumnezeu să fie cu noi, cu toti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here