Jandarmii
Jandarmii

În prima zi a anului de învătământ 65 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la 19 instituții de învățământ din municipiul Bistrița.

Pe parcursul anului de învătământ, jandarmii vor lua măsuri față de persoane care prin comportamentul sau activităţile desfăşurate afectează siguranța elevilor!

Jandarmii vor acţiona pe tot parcursul anului de învățământ, pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoane care prin comportamentul sau activităţile desfăşurate afectează climatul de siguranţă al elevilor. De asemenea, jandarmii vor contribui la siguranța școlară prin activităţile de prevenire a delincvenţei în incinta şi în imediata apropriere a unităţilor de învăţământ dar şi la intrarea şi ieşirea de la orele de curs. Acţiunile preventiv-educative vor viza, la fel ca şi până în prezent, consilierea şi îndrumarea elevilor în scopul creşterii interesului pentru participarea la cursuri, înţelegerea, conştientizarea şi respectarea legislaţiei în domeniul ordinii şi siguranţei publice și vor veghea la respectarea condițiilor impuse de contextul actual.
Vor fi desfăşurate acţiuni specifice în vederea prevenirii şi combaterii fenomenului contravenţional şi infracţional în zona instituţiilor de învăţământ, precum şi pe traseele de afluire şi defluire a elevilor şi cadrelor didactice, aflându-ne în permanentă legătură cu reprezentanţii instituţiilor şcolare“, conform unui comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here