Bistrița-Năsăud
Bistrița-Năsăud

Conform noilor măsuri, o serie de județe din România au fost incluse în zona roșie: București-Ilfov (București, Ilfov); Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud , Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj); Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui).

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile belgiene au revizuit condițiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România, iar județul Bistrița-Năsăud a fost inclus în zona roșie!

Începând cu 1 august au fost incluse în zona roșie următoarele zone din România:

Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu);

Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea);

Sud-Muntenia (Arges, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman);

Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea);

Toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19.

Testul este efectuat de autoritățile belgiene. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care va dispune testarea.

Măsura autoizolării și testarea sunt în competența autorităților regionale.

Celelalte județe ale României rămân incluse la zona portocalie.

Persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie autoritățile belgiene le recomandă monitorizarea stării de sănătate, iar în cazul apariției unor simptome specifice infecției cu COVID-19 să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here