Klaus Iohannis a convocat, pentru începutul săptămânii viitoare, o întrunire cu responsabilii din Guvern pentru a discuta despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Şeful statului a menționat că în cadrul întâlnirii va fi evaluată și prima opinie a Comisiei Europene cu privire la PNRR, după care vor urma discuţii despre îmbunătăţirea Planului, astfel încât autorităţile să fie pregătite pentru ca proiectele să fie acceptate.

„Noi am lucrat intens şi sub mare presiune, cum acelaşi lucru s-a întâmplat în toate statele din Uniune să pregătim acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este o noutate pentru toată lumea. Nu a mai existat aşa ceva şi în acest sens au fost de aşteptat dificultăţile în conturarea planului. Dificultatea constă că se doresc reforme profunde, dar avem câţiva ani la dispoziţie. În mod normal reformele nu se fac peste noapte şi proiectele importante nu se realizează pe 3 – 4 ani. Însă vom fi pregătiţi astfel încât proiectele să fie acceptate.
Nu doar România e în această situaţie, toţi sunt. Am convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii din Guvern şi din alte zone care lucrează pe PNRR. Vom evalua primul feedback al Comisiei. Vom îmbunătăţi planul. Ministerul se va prezenta din nou la Comisie cu planul îmbunătăţit. Avem şansa să facem investiţii care până acum tot din lipsa de bani nu s-au realizat. Eu sunt foarte hotărât ca împreună cu Guvernul să ducem lucrurile în zona de succes”, a spus Klaus Iohannis, aflat în vizită la Parcul Natural Văcăreşti, cu ocazia Zilei Pământului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here