Preşedintele Klaus Iohannis a transmis astăzi, prin intermediul unei conferințe de presă ce a avut loc la Bruxelles, înainte de începerea Summitului Consiliului European, că va avea o întâlnire cu Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

El a subliniat importanța acestei întâlniri și a evidențiat faptul că aceasta va fi o oportunitate de a discuta chestiuni importante pentru relațiile dintre cele două țări și de a contribui la consolidarea parteneriatului dintre Ucraina și Uniunea Europeană.

„Prezența președintelui Zelenski astăzi la EUCO (n.r. Summitul Consiliului European) este un semn al angajamentului nostru european și al sprijinului puternic pentru Ucraina și oamenii săi. Am reiterat suportul multifațetat, atâta timp cât va fi nevoie.”, a declarat Klaus Iohannis, înaintea Summitului Consiliului European.

Președintele României, Klaus Iohannis l-a asigurat astăzi pe președintele Ucrainei că România îi oferă toată susținerea sa.

Încă de la începutul conflictului declanșat de Rusia, România a sprijinit Ucraina cu putere și va continua să o facă atât timp cât va fi necesar, a menționat președintele României în discuțiile sale cu Volodîmîr Zelenski.

„L-am asigurat pe Președintele Volodîmîr Zelenski, prezent astăzi la reuniunea Consiliului European, de toată susținerea noastră. România a sprijinit puternic Ucraina începând din prima zi a războiului declanșat de Rusia și va continua să ajute atât timp cât va fi nevoie. Uniunea Europeană rămâne unită și solidară cu poporul ucrainean!” – a scris Iohannis pe rețelele sociale, după Summit.

Uniunea Europeană se menține unită și solidară cu poporul ucrainean, arătându-și astfel angajamentul în susținerea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here