V-ați întrebat vreodată cum se stabilește cea mai puternică relație? O adolescentă de 19 ani și iubirea sa pentru taekwondo ne demonstrează!

Liana Ionela Musteață, medaliată cu bronz la Turneul European de Calificare, a acceptat cu amabilitate să ne spună ce este de fapt sportul pe care îl practică.

Pasiunea Lianei i s-a ivit în cale atunci când era mică: ,,Am avut câteva probleme de sănătate în copilărie, iar medicul mi-a recomandat să practic un sport. Am copilărit la Rodna și acolo nu erau alte sporturi, decat taekwondo. Practic, nu am avut de unde sa aleg. Așa că am început să fac taekwondo pentru sănătate, ajungând ulterior să fie o pasiune. Taekwondo-ul, pentru mine, este un stil de viață. Datorită acestui sport sunt cine sunt astăzi.”, declară Liana pentru POV21.

Pe lângă cei doi antrenori și familie, o motivează propria persoană: ,,Încerc eu să mă motivez cât pot de mult, să fiu intr-o luptă continuă cu mine de a ajunge cât mai sus.”

Înainte de o competiție, își dă silința cât mai mult la antrenamente și încearcă împreună cu antrenorii săi să remedieze ultimele detalii sau greșeli pe care le face în timpul meciurilor.

Marius Muti a fost cel care a antrenat-o pe Liana,când era mică, la Rodna. Acesta antrenează și învață copiii și acum, însă de aproximativ 4 ani a mai venit o antrenoare, Ica Sigartău. Liana s-a mutat în Bistrița în clasa a 7-a.

Pandemia a afectat pe toată lumea; nu i-a scutit nici pe sportivi: ,,Am făcut antrenamente online, iar motivația nu era la fel de mare ca și cea pe care o aveam când mă puteam antrena în sală alături de colegi și antrenori.”

,,Ultima oară, am fost la calificări pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Deocamdată mă pregătesc pentru Campionatul Național, care va fi luna viitoare.”, explică ea planurile sale.

Liana mărturisește faptul că pe viitor, ar vrea să studiez la Academia de Poliție.

,, Sfătuiesc tinerii să nu renunțe niciodată pentru că sportul te ajută să fii mult mai optimist în tot ceea ce vrei să realizezi in viață și îți va da mai multe oportunități.”

Liana reprezintă o inspirație pentru tinerii din ziua de azi datorită firii sale luptătoare și entuziasmului pentru pasiunea sa.  Suntem mândri de ea, pentru că ne reprezintă țara la competiții și îi urăm mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here