Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a anunțat că la Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud vor fi locuri suplimentare pentru pacienții infectați cu noul Coronavirus.

De săptămâna viitoare se vor putea face aceste internări, iar 11 posturi de asistenți medicali au fost scoase la concurs.

„Prefectul Stelian Dolha – în vizită pentru a vedea noile dotări.
La Spitalul Orășenesc Năsăud, prin autorizația provizorie a Direcției de Sănătate Publică de la începutul verii, au fost alocate 26 locuri pentru acordarea de servicii medicale pacienților bolnavi de CoVid-19. Acum, aceste locuri sunt suplimentate până la 80, iar un număr de 6 locuri va fi amenajat pentru izolarea persoanelor suspecte, care au fost testate și așteaptă rezultatul testului.
În acest moment, se așteaptă îmbunătățirea rețelei de oxigen prin suplimentarea cu prize și barbotoare, lucru care va face posibilă internarea pacienților confirmați pozitiv. Începând cu săptămâna viitoare se vor putea face aceste internări. În seria de modernizări se adaugă și lucrările de extindere a rețelei de fluide medicale, pe etajul II în cadrul spitalului.
În ceea ce privește personalul medical din cadrul spitalului, acesta se suplimentează; au fost scoase la concurs 11 posturi de asistenți medicali, iar azi a fost proba de evaluare a dosarelor, urmând ca mâine să aibă loc și interviurile. Asistenții vor fi angajați pe perioada stării de alertă, iar contractul li se va prelungi în funcție de reglementările de la nivel național. În prezent, sunt trei medici care se ocupă de secția CoVid, un alt medic aflându-se în curs de formare“, potrivit unui comunicat al instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here