Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat că după începerea școlii, părinții vor putea sta acasă alături de copii, primind un anumit procent din salariu, în funcție de cum va fi situația epidemiologică din instituții:

,,În perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii: pe perioada în care au fost suspendate cursurile școlare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariul său.

Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară, măsura însă va fi flexibilă, pentru că situația epidemiologică fiind diferită… va fi o măsură locală”.

Orban a adaugat că ,,dacă într-o școală avem cazuri și se închide școala, 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor, 14 zile, aceeași formă de sprijin de 75%”.

Orban a susținut că se vor face formări online la care vor participa și profesorii, pentru a fi pregătiți digital: ,,Toate aceste proceduri (n. r necesare deschiderii școlilor) vor fi curând, în 10 zile maximum, parte din acte normative, se va face training cu directorii, cu inspectorii de școli”.

Legat de medicii din școli detașați deja la DSP-uri, premierul a menționat faptul că ,,detașarea s-a făcut pe 30 de zile. Vom face o analiză astfel încât în fiecare școală să existe cel puțin un cadru medical. Vom căuta soluții de a suplimenta efectivele DSP-urilor și ambulanțelor de la alte entități”.

Sursa foto/info: edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here