Magazinul Lidl de pe strada Vasile Conta, din preajma Parcului Municipal, va fi demolat și reconstruit pe o suprafață mai mare. La Agenția pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud a fost depusă solicitarea pentru emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Construire magazin Lidl, împrejmuire parțială pe latura sus-vestică, amenajare parcare, amplasare panouri publicitare și organizare de șantier, după desființarea celor existente”,propus a fi amplasat în intravilanul municipiului Bistrița str. Vasile Conta, nr. 9,  județul Bistriţa-Năsăud.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul A.P.M. Bistriţa-Năsăud, din municipiul Bistriţa, str. Parcului, nr. 20 şi la sediul titularului, în zilele de luni-joi, între orele 9,00-15,00 şi vineri, între orele 9,00-13,00.

Reamintim: compania care administrează partea imobiliară a rețelei Lidl a obținut de la Primăria Bistrița un certificat de urbanism pentru demolarea magazinului de pe strada Vasile Conta, de lângă Sala Polivalentă. Documentul, emis în 18 august 2020., are valabilitate de un an.

Potrivit actelor depuse de companie la Primăria Bistrița, magazinul care se întinde pe 1500 de metri pătrați va fi pus la pământ pentru ca în locul lui să fie ridicat altul de 2000 de mp suprafață construită, în jurul lui urmând să fie amenajate 100 de locuri de parcare față de 80 câte are acum.

Conform proiectului, magazinul ar urma să aibă în plus și o zonă de aprovizionare înspre Sala Polivalentă, construită pe terenul deținut de companie și care este este utilizat acum în procent de 17,65%. După extinderea magazinului, procentul de ocupare va fi de 24,24%.

În jurul magazinului vor fi plantați platani. De asemenea se va face și o împrejmuire parțială pe partea sud-vestică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here