refugiați

Mai mulți refugiați ucraineni au ajuns, zilele acestea, în Bistrița-Năsăud, de la granița de nord a României. În caz de nevoie, de aceștia au parte de servicii medicale gratuite la Spitalul Judeețan de Urgență Bistrița. Anunțul a fost făcut de către managerul spitalului, Gabriel Lazany.

Ca urmare a numărul tot mai mare de refugiați din Ucraina pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud, în conformitate cu prevederile:

  • O.U.G. nr. 15/27.02.2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, și Convenția între Republica Populară Română și Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste privind colaborarea în domeniul prevederilor sociale, semnată la București în 24 decembrie 1960, vă informăm că TOȚI CETĂȚENII UCRAINENI refugiați pe teritoriul României, beneficiază de gratuitate în ceea ce privește serviciile medicale oferite de sistemul public de sănătate”, a transmis Gabriel Lazany.

De asemenea, reamintim că spitalul din Bistriţaa fost ales ca punct strategic NATO de tratare a militarilor. Spitalul din Bistriţa a beneficiat în ultimii ani de investiţii de peste 20 milioane de euro, fiind unul dintre cele mai moderne spitale din ţară, iar oficialii NATO au stabilit ca acesta să fie folosit în caz de catasfrofe sau atacuri armate de militarii NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here