Luni, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că a depus amendamente legate de tema pensiilor speciale.

„Dorim să închidem definitiv subiectul pensiilor speciale”, a declarat liderul partidului social-democrat într-o postare pe Facebook.

„Am depus astăzi, la Camera Deputaţilor, amendamentele prin care dorim să închidem definitiv subiectul pensiilor speciale. Aceste modificări au ca scop eliminarea unor abuzuri şi inechităţi care au durat prea multă vreme. Mi-am asumat public acest rol şi sunt decis să merg până la capăt”.

Marcel Ciolacu a făcut astăzi un anunț la Camera Deputaților cu privire la modificări care au ca scop rezolvarea problemei pensiilor speciale odată pentru totdeauna. Modificările propuse sunt concepute pentru a elimina diferitele cazuri de abuz și inegalități care au persistat pentru o perioadă lungă de timp. Ciolacu și-a exprimat angajamentul față de această cauză și a declarat că o va duce până la capăt. În discursul său, liderul PSD a atins subiectele principiul contribuției și tranșele PNRR.

„Ţinta tuturor celor care am lucrat la aceste soluţii este ca principiul contributivităţii să primeze în întreg sistemul de pensii publice! Astfel, de acum înainte, nimeni nu va mai putea construi sisteme paralele, în care să-şi aranjeze din pix pensii uriaşe, mai mari decât venitul din activitatea profesională. Totodată, ne asigură că îndeplinim şi condiţiile necesare pentru ca, odată adoptate toate modificările pe tema pensiilor speciale, România să poată primi o tranşă de peste 3 miliarde de euro din PNRR. Avem o nevoie uriaşă de aceşti bani pentru investiţii în sisteme publice esenţiale, precum Educaţia şi Sănătatea”, a precizat Ciolacu.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here