Măsurile împotriva răspândirii
Măsurile împotriva răspândirii

Măsurile împotriva răspândirii Coronavirusului, verificate zilnic de către jandarmi.

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel național în ultimele 24 de ore este de 1345, un număr îngrijorător, astfel că protejarea sănătății prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție este esențială.

Siguranța cetățenilor este pe primul loc în această perioadă dificilă, astfel că
forțele de ordine desfășoară zilnic acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că, în data de 6 august, au participat 55 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Astfel, au fost verificate 108 societăți comerciale și au fost legitimate 157 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 61 de autovehicule, dintre care 25 de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 14.000 de lei, 4 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020.

Jandarmii raportează că ieri au aplicat 17 sancțiuni, astfel: 4 amenzi în valoare totală de 2.150 lei și 13 de avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind vericate 32 locații.

Joi, 06 august a.c., au fost executate și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării sociale la lăcașurile de cult din aria de competență.

De asemenea, jandarmii montani patrulează pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării informarii și sprijinului acestora în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență. Totodată, au fost executate și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, de către agenții economici și de către turiști.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

 

Sursă foto/info: Facebook Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here