Zelensky

În această dimineață președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski a transmis un mesaj poporului său pentru a clarifica toate informațiile false.

„Bună dimineața tuturor! În acest moment sunt multe informații fake! Cum că aș fi spus că trebuie să depunem armele și să ne evacuăm! Așadar. Eu sunt aici, nu vom depune armele. Vom apăra patria noastră. Arma noastră este adevărul, dar și faptul că acesta este pământul nostru, patria noastră, copiii noștri. Noi le vom apăra. Asta este tot! Atât am vrut să vă spun! Slava Ucrainu!/Trăiască Ucraina!”, a transmis acesta într-un filmuleț.

SUA s-au oferit să ajute la evacuarea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski din Kiev, pentru a scăpa de ameninţările la adresa vieţii sale, dar până acum acesta a refuzat să plece, informează The Guardian, citând Washington Post.

Zelenski s-a angajat să rămână în Ucraina, în ciuda faptului că este „Inamicul nr. 1” al Rusiei şi familia sa numărul 2.

„Aici este lupta. Am nevoie de arme, nu de un taxi”, ar fi răspuns Zelenski, conform Associated Press.

Citând oficiali americani şi ucraineni, Washington Post a raportat că agenţiile de informaţii americane, inclusiv directorul CIA în timpul unei vizite în Ucraina în ianuarie, l-au avertizat pe Zelenskii de ameninţarea la adresa siguranţei sale. Publicaţia americană citează oficiali care spuneau că informaţiile de la acea vreme sugerau că asasini ruşi ar fi deja la Kiev.

„L-am avertizat nu numai de ameninţarea invaziei ruse, acum o realitate, ci şi de ameninţarea pentru el personal. Suntem pregătiţi să-l ajutăm în orice fel”, a declarat Adam B. Schiff (California), preşedintele Comitetului de Informaţii al Camerei Reprezentanţilor.â

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here