iarna

Vremea este caldă pentru această perioadă, sâmbătă, 5 februarie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) Cerul e variabil, cu înnorări şi precipitaţii local în vest, centru şi nord, iar seara şi noaptea, pe arii restrânse şi în rest, cu o probabilitate mai mare în est şi sud-est.

Precipitații se vor semnala sub formă de ninsoare la munte, iar în zonele joase vor fi ploi şi doar trecător lapoviţă sau ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona de munte, iar local şi temporar şi în sud-vest, centru şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 – 13 grade Celsius, iar cele minime, în general, între minus 6- 2 grade Celsius. Pe arii restrânse se va forma ceaţă, iar la începutul intervalului vor mai fi condiţii de polei.

Duminică, vremea se va menţine caldă în sudul şi sud-estul teritoriului, iar în rest valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât în ziua precedentă şi se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei.

Conform ANM, cerul va prezenta înnorări în vestul, nordul şi centrul ţării, unde mai ales seara şi noaptea, pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii mixte, iar în zona de munte va ninge. Izolat se va forma polei. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârşitul intervalului, însă probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.

Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană înaltă îndeosebi în a doua parte a intervalului va sufla tare spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 -10 grade Celsius, iar cele minime între minus 6 – 2 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.

În zonele cele mai joase de relief vor fi conditii de precipitatii mixte, care, izolat, pot favoriza producerea de polei, deci, grijă mare pe drumurile de aici. Maximele vor atinge valori de -2°C, pe lângă munți şi +2°C, in vest si sud-vest!
Luni, iarna se întoarce!
O arie mai sănătoasă de precipitații va cuprinde județul luni, când, la deal si la munte se va depune, din nou, strat consistent de zăpadă, în timp ce, la podis, precipitațiile vor fi sub toate formele.
Luni, 7 februarie, în sud-estul ţătii, tot de vreme caldă vom avea parte. Cerul va avea înnorări mai persistente la munte, în nord, în vest şi în centru unde precipitaţiile vor fi frecvente şi local moderate cantitativ; în zonele montane şi submontane vor predomina ninsorile, iar în zonele mai joase de relief din Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi Moldova vor fi precipitaţii mixte.
Izolat vor fi condiţii de polei. În sud şi în sud-est cerul va fi temporar noros, iar precipitaţii slabe, mai ales ploi, se vor semnala pe alocuri în Oltenia şi izolat în Muntenia şi Dobrogea. Vântul va prezenta intensificări cu rafale de 70-90 km/h în zona montană înaltă, unde zăpada va fi viscolită şi temporar, în general cu 40-50 km/h, şi în restul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 -12 grade Celsius, iar cele minime între minus 6-3 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here