Mihaela Ivan
Mihaela Ivan

Nu că ar fi ceva nou pentru noi, românii, așa că nu putem spune că e o mare surpriză să aflăm că am fost din nou mințiți. Și nu e deloc o mare bucurie că noi suntem obișnuiți cu asta și nu ne mai afectează absolut nimic. Ci tocmai, trebuie să acționăm, să nu mai fim indiferenți. La fel cum face Mihaela Ivan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița Năsăud.

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, de ieri, Mihaela Ivan este foarte revoltată. În cadrul acesteia explică, de fapt, care este adevărata poveste a celor 79,9 miliarde de euro, pe care președintele Klaus Iohannis, anunță că i-am primit de la Uniunea Europeană.

,,↘️ Din păcate, România nu a existat la negocierile din aceste zile cu liderii europeni. S-a plecat cu traista plină de promisiuni și s-a venit cu ea goală.

#FărăMască, Președintele Iohannis ne-a anunțat că am luat 79,9 miliarde de euro, de la UE.

👉 M i n c i u n ă! 👈

Ce NU spune Iohannis?

• Peste 16 miliarde sunt împrumuturi👈

• 30 de miliarde erau oricum alocate↘️

• Ce bani vin, nu vin acum, ci cândva în viitor (2021-2027)

• 16 miliarde sunt granturi (pe care le luăm DOAR dacă prezentăm proiecte).

🚨 Așadar, cele 79,9 miliarde sunt o mare și gogonată minciună!

Cel mai puternic argument că România a pierdut, că Iohannis a negociat prost, este comparația cu alte țări care au primit bani în plus:

👉Franța a primit 300 miliarde de €, doar pentru redresarea economică, față de numai 1 miliard alocat României. 🚨🚨🚨Voi REALIZAȚI DIFERENȚA!?

👉 Alocări preferențiale suplimentare pentru anumite țări din fondurile de coeziune: 1 miliard pentru Cehia, 500 de milioane pentru Germania, 300 de milioane pentru Slovenia, 200 pentru Belgia, 100 pentru Cipru și 100 pentru Finlanda

👉 5 țări au obținut reduceri de la plata contribuției la bugetul european (Danemarca 377 milioane, Germania 3,6 miliarde, Olanda 1,9 miliarde, Austria 565 milioane, Suedia 1 miliard)

👉 Polonia și Cehia au obținut un posibil acces la Fondul de Tranziție Ecologic fără să își asume angajamentul privind zero emisii în 2050.

🚨Așadar, cele 79,9 miliarde de euro vânturate de Iohannis și PNL nu sunt decât dovada foamei lor de imagine, a disperării lor electorale.   

🚨În realitate ceea ce Iohannis și PNL vând drept succes epocal este mai degrabă un eșec!

România la Bruxelles nu a câștigat, a pierdut.

Uită-te #ÎnJUR, România e la terapie intensivă!”

Sursa foto/info: Facebook Mihaela Ivan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here