Elevii se întorc la școală fizic cel mai probabil în 8 februarie, doar dacă majoritatea cadrelor didactice se vaccinează sau cazurile de COVID-19 scad la nivel local, regional, național.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară că își dorește ca pierderile din timpul orelor online să fie recuperate la școală, însă după 8 februarie starea este incertă. Acesta spune că nu se poate recupera materia pierdută în online tot prin sistem online.

,,Predarea online generează pierderi, pierderi care sunt structurale. Nu neapărat circumstanțiale. Ele pot fi amplificate de circumstanțe, circumstanțe precum accesul la internet sau numărul profesorilor care sunt formați pentru predarea online, astea sunt circumstanțe. Dar structural, predarea online în sine generează pierderi.

Aceste pierderi trebuie să fie recuperate. Recuperarea acestor pierderi se poate face doar în măsura în care vom putea deschide școala în format fizic. Nu poți să ai pierderi în sistem online și să recuperezi aceste pierderi tot în sistem online, deci ăsta este principalul pericol”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here