Mai multe percheziții la domiciliu au fost efectuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud și Arad, după ce 6 persoane ar fi bănuite de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală.

O minoră ar fi fost recrutată, în cursul lunii ianuarie 2020, prin metoda „lover boy”, de câteva persoane care ar constitui un grup infracțional organizat!

,,Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud și Arad au efectuat 6 percheziții domiciliare, în cooperare cu autoritățile din Austria, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane.

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiștii S.C.C.O. Arad și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, au descins la locuințele a 6 persoane bănuite de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală.

Perchezițiile sunt desfășurate în trei localități din județul Bistrița-Năsăud și una în județul Arad. Concomitent, autoritățile judiciare din Austria efectuează o percheziție domiciliară la o locație ce ar fi fost folosită de persoanele bănuite în această țară.

Cercetările se desfășoară într-un dosar ce vizează infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat, ce ar fi compus din cetățeni români, în scopul săvârșirii de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală, pe relația România-Austria.

Persoanele vizate sunt bănuite că, în cursul lunii ianuarie 2020, ar fi recrutat, prin metoda „lover boy”, o minoră din județul Bistrița-Năsăud, pe care ar fi transportat-o în Austria, în vederea practicării prostituției.

La percheziții participă polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La activități participă și jandarmii Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad.”, conform informațiilor transmise de IPJ BN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here