Cum pot să fiu o persoană mai productivă și creativă  ? 

Mulți dintre noi ne punem această întrebare destul de frecvent. De ce? Ei bine, stresul și haosul generat de acesta, ne împiedică din a atinge potențialul întreg de activitate a creierului. Așadar, pentru a reuși să ne stimulăm activitatea creierului, există mai multe moduri care ne vor ajuta.

 

Moduri de stimulare a creierului

  • Trucuri anti-stres – stresul este un factor care afectează memoria de scurtă durată, așadar, trebuie aplicate diverse trucuri care ajută la ameliorarea stresului.
  • Pauza – este un mod prin care puteți prevenii epuizarea, care duce la o activitate scăzută a creierului. Este indicat să luați o pauză atunci când simțiți că nu reușiți să fiți productivi. Câteva zile libere pentru a vă relaxa și pentru a vă recăpăta liniștea interioară vă va ajuta mult.
  • Aerul curat – îmbunătățește starea de spirit și puterea de concentrare a creierului.
  • Aerobicul – ajută la buna oxigenare a sângelui, crescând fluxul sanguin de la nivelul creierului. Conduce la o relaxare neuronală profundă.
  • Trezirea devreme de dimineață – pentru a avea timp să vă pregătiți fără grabă și stres, chiar dacă nu este ușor pentru toată lumea.
  • Ațipitul – fie că este la amiază sau după-masa, este benefic pentru creier. Întrucât, numai 6 minute dacă reușiți să ațipiți, creierul se va simți revigorat, iar memoria va fi stimulată.
  • Culcatul devreme – somnul de dinainte de ora 24:00 este, potrivit studiilor, mult mai benefic și odihnitor creierului.
  • Respectarea programului de somn – pentru a adormii mai repede și pentru a vă trezii mai ușor și odihniți este nevoie de un program regulat de somn.
  • Lectura – cititul ajută la buna funcționare cognitivă și poate dezvolta intuiția.
  • Jurnalul – deținerea unui jurnal ajută la pătrunderea în propriul subconștient, dar vă și ajută să vă cunoașteți mai bine.
  • Dieta – consumarea regulată a unor alimente care contribuie la stimularea activității neuronale. Aceste alimente pot fi:
  1. Legumele, precum varza, conopida, brocoli, varza de bruxelles, varza roșie.
  2. Fructe, precum afinele, căpșunile și roșiile.
  3. Alunele de pădure și migdalele.
  4. Ouăle și iaurtul.
  5. Somonul, care conține acizi grași omega-3.
  6. Ceaiul verde, care stimulează producția de dopamină.
  7. Cimbrul, care îmbunătățește activitatea neuronală chiar și în cazul persoanelor în vârstă.
  8. Cofeina, ajută la menținerea temporară a stării de alertă și previne apariția declinului cognitiv.
  • Sănătatea inimii – sunt recomandate anumite alimente și activități fizice pentru a ne menține inima sănătoasă, dar și utile pentru menținerea sănătății creierului.
  • Vitaminele – creierul are nevoie de vitamine pentru menținerea sănătăți și îmbunătățierea activității. Vitamine precum: vitamina E (ajută la prevenirea bolii  Alzheimer) și complexul de vitamine B (previne degenerarea neuronală la persoanele vârstnice).

Trebuie să știm că, creierul persoanelor care suferă de anorexie este preocupat de perfecționare și detalii și nu de creativitate și impulsivitate așadar, alimentația regulată este soluția.

Având grijă de noi și încercând să ne construim un stil de viață sănătos ne vom putea îmbunătății activitatea creierului și nu numai.

Un stil de viață sănătos mentine mintea activă la orice varsta!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here