O expoziție plină de semnificație și emoție este programată să aibă loc la Muzeul Național al Țăranului Român, în perioada 27 septembrie – 6 octombrie.

Proiectul, care a luat naștere cu doi ani în urmă, reprezintă un vis împlinit pentru artista Anamaria Bodea și promite să aducă în prim-plan o latură profundă a tradiției și credinței din Țara Năsăudului.

Această expoziție își propune să ofere publicului o incursiune fascinantă în lumea tradițiilor autentice și a credinței binecuvântate, capturând esența acestor valori în lucrări inspirate și emoționante. Expoziția va fi deschisă pentru vizitatori începând cu data de 27 septembrie, iar momentul vernisajului va reprezenta un moment special de întrunire și celebrare a artei și culturii tradiționale românești.

Una dintre caracteristicile distincte ale acestei expoziții este prezența Părintelui și muzeografului Crin Triandafil Theodorescu, care va lua cuvântul la vernisaj. Motivația din spatele acestei prezențe este legată de simbolul credinței și tradiției care încă trăiesc în inima Țării Năsăudului și care au influențat lucrările expuse.

Anamaria Bodea a căutat inspirație în istoria și cultura sa personală, recurgând la imagini din viața străbunicilor, bunicilor, surorii sale și a prietenilor apropiați. În plus, lucrările sale sunt influențate și de duhovnicul său, creând astfel o legătură profundă între tradiție, credință și artă.

Expoziția își propune să fie o oglindă a identității culturale românești, o poveste desprinsă din amintiri și trăiri personale, transpusă în lucrări ce amintesc de valorile autentice ale satului românesc.

 

„Este cu adevărat un moment de bucurie și mândrie pentru mine să împărtășesc aceste lucrări cu publicul, mai ales la Muzeul Național al Țăranului Român. Sper că expoziția va transmite emoțiile și semnificațiile profunde care au inspirat fiecare pictură, și că va aduce un omagiu tradiției și credinței noastre”, a declarat artista.

Această expoziție este un eveniment cultural ce nu trebuie ratat, oferind ocazia de a experimenta bogăția culturală și spirituală a României. Muzeul Național al Țăranului Român se pregătește să primească vizitatorii într-un cadru ce reprezintă perfect puntea între trecut și prezent, tradiție și artă contemporană.

 

Evenimentul este deschis publicului în perioada 27 septembrie – 6 octombrie, invitând iubitorii de artă și cultură să descopere această incursiune emoționantă în universul tradițiilor și credinței românești autentice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here