Valerica Croitor
Valerica Croitor

Valerica Croitor este o interpretă de muzică populară din comuna Maieru, în vârstă de 18 ani, care s-a afirmat în cariera sa muzicală prin melodia „Mamă, tată vă iubesc“, melodie după care și-a intitulat primul său album.
Ea ne-a mărturisit faptul că aceasta este melodia sa de suflet.

Valerica este dispusă să ne dezvăluie câte puțin din viața ei plină de pasiune.

Valerica Croitor

Cariera ta de interpret nu a început la o vârstă fragedă, așa cum se întâmplă la majoritatea cântăreților. De unde vine această pasiune pentru muzică și cum a intrat muzica populară în sufletul tău?

Am iubit dintotdeauna muzica populară și înca de mică mi-am dorit să devin o mare artistă a cântecului popular românesc.”

Când și cum a început pentru tine iubirea pentru folclor ?

Iubirea pentru folclor a început în școala primară, atunci când am fost înscrisă într-un ansamblu folcloric numit „Lada de zestre“, organizat de către doamna învățatoare Măriuța Pop. Îmi făcea o deosebită plăcere de fiecare dată când participam la diferite spectacole și simțeam că există o conecțiune între mine și muzica populară.”

Valerica Croitor

Ce înseamnă muzica pentru tine ?
Muzica pentru mine este o artă, un stil de viață făra de care nu m-aș defini.”

Cât de mult îți place ceea ce faci?
Am ajuns să îndrăgesc atât de mult ceea ce fac, încât muzica a ajuns sa facă parte din mine. Cânt orice, oriunde și oricând.”

Crezi că talentul tău este înnăscut? Dacă da, de la cine crezi că ai preluat abilitatea de a cânta ?
Cu siguranță talentul meu este unul înnăscut și sunt convinsă că l-am moștenit de la bunica mea.”

Știm cu toții cât de greu este să apari în fața unui public numeros. Tu cum stai la capitolul emoții ?
Bineînteleș că emoțiile există la începutul fiecărui spectacol/concurs, dar acestea sunt constructive. Odată urcată pe scenă, acestea se transformă în ambiție și mă motivează să fac ceea ce-mi place.”

 Care este ultimul concurs la care ai participat?
Ultimul concurs la care am participat este Festivalul Național Concurs de Folclor „Saveta Bogdan“, unde am obținut premiul I.”

Valerica Croitor

Cine este alături de tine și te sprijină mereu în această carieră muzicală?
Sunt o norocoasă, deoarece am o familie minunată care mă susține și îmi este alături mereu. Părinții, bunicii și iubitul meu mă încurajează ori de câte ori am nevoie de sprijin. Când eu reușesc, știu că toată familia reușește!”

Cine se ocupă de costumele tale populare ?
Bunica este cea care se ocupă de costumele mele populare ,dar mama mea are grija ca eu să arăt impecabil ori de câte ori intru pe scenă!”

Ce planuri de viitor ai în ceea ce privește cariera muzicală?
În viitorul apropiat ,să spun așa, am foarte multe proiecte muzicale. Îmi doresc să lansez și cel de-al doilea album al meu și am pregătit foarte multe surprize.”

Esți mândră de ceea ce ai realizat până acum în cariera ta muzicală?
Nu am cuvinte de mulțumire fata de Dumnezeu și de familia mea. Sunt cea mai mândră de tot ce am realizat până în prezent și cu ajutorul lui Dumnezeu voi continua acest drum, cu bune și cu rele.”

Talentul tău este darul lui Dumnezeu pentru tine. Ceea ce faci cu el este darul tău pentru Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here