Naționala României a terminat la egalitate, cu scorul de 1-1, meciul jucat împotriva Irlandei de Nord, la Belfast. În urma acestui scor, România a reușit să intre în urna a doua pentru preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.

În urma incendiului de la Piatra Neamț, jucătorii României au purtat banderole negre, în memoria victimelor.

Miercuri, 18 noiembrie, tricolorii au jucat ultimul meci din UEFA Nations League, împotriva echilei Irlandei de Nord.

Partida a fost deschisă de tricolori, iar în minutul 2 Ballard a fost aproape de gol, după o centrare de pe stânga, dar Camora a blocat la timp.

În minutul 27 Tănase și-a asumat un șut de la distanță, însă mingea a fost deviată în corner, iar un minut mai târziu Alibec a căzut în careu, însă arbitrul central a considerat fault în atac.

Naționala României a controlat posesia încă din primele minute ale meciului, însă rezultatul la pauză a fost de 0-0, naționala având șanse tot mai mari de a intra în urna a doua valorică pentru preliminariile CM din Quatar, deoare Serbia conduce cu 4 goluri în fața Rusiei, cu un scor de 4-0.

Nord-irlandezii au reușit să obțină posesia în debutul reprizei a doua, astfel că au reușit să deschidă scorul în minutul 56 prin atacantul lui Hearts care a marcat din doi metri, de lângă Nedelcearu.

România a avut o ocazie mare de gol în minutul 62 prin Cristea care a fost la un pas de a marca cu capul, după o centrare dintr-o lovitură liberă, dar mingea a trecut ușor pe lângă poartă.

O altă ocazie de gol pentru națională a venit în minutul 76 de la Răzvan Marin care a șutat puternic spre poartă de la 30 de metri, iar portarul Pecaock a scos mingea de sub transversală.

Tricolorii au reușit să egaleze prin intermediul lui Bicfalvi care a preluat elegant cu stângul și a plasat mingea pe lângă bară, direct în poartă, pe colțul scurt, după o fază superbă, unde mingea a circulat pe traseul Răzvan Marin – Florin Tănase – Bicfalvi.

Meciul s-a finalizat cu un scor de egalitate, 1-1, la fel ca cel din tur.

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – Ballard J.Evans, Cathcart – Kennedy, McNair, Smith, McCain, Dallas – Magennis, Boyce.

Rezerve: McGovern, Hazard, C. McLauglin, Lewis, Flanagan, Galbraith, McLaughlin, Washington, Whyte

Selecționer: Ian Baraclough

România: Tătărușanu – Nedelcearu, Iulian Cristea, Toșca – Vali Crețu, Răzvan Marin, Dan Nistor, Camora – Dennis Man, Denis Alibec, Florin Tănase.

Rezerve: Bălgrădean, Lazar – Mitrea, Pușcaș, Al. Maxim, Cristi Ganea, Mogoș, Albu, Țîru, Bicfalvi, Cristi Manea, Tudor Băluță

Selecționer: Mirel Rădoi

Sursă info: DIGISPORT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here