Oportunități deosebite în județul Bistrița-Năsăud pentru cadrele didactice, implicate, care își doresc să fie mai aproape de rezolvarea problemelor cu care se confruntă tinerii din ziua de azi.

#Necenzurat – curs de formare organizat în data de 06.02.2023, în cadrul proiectului național, susținut de către reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud.

24 cadre didactice din județul Bistrița-Năsăud au avut ocazia să participe la acest curs.

#Necenzurat este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor, cu vârste cuprinse între 12 – 14 ani, bazat pe modelul influenţei sociale.

Este atât de important să conștientizăm că este mult mai ușor să prevenim decât să rezolvam o problemă, care ușor poate să iasă de sub control.

Acest curs:

-pune accent pe formarea abilităţilor sociale ale elevilor;

-implică profesorii şi părinţii;

-foloseşte metode interactive;

-are la bază studii care dovedesc eficienţa acestui tip de intervenţii.

„Necenzurat” este un curriculum de prevenire a consumului de droguri în şcoli, bazat pe o abordare inteligibilă a influenţelor sociale. Acesta a fost dezvoltat, implementat și evaluat în cadrul mai multor centre de studiu din şapte ţări europene: Belgia, Germania, Spania, Grecia, Italia, Austria și Suedia

• Conţinutul programului are ca scop scăderea consumului de droguri și/sau întârzierea tranziţiei de la experimental la consumul regulat de droguri.

• Substanțele la care face referire programul sunt tutunul, alcoolul și cannabisul, în particular, și alte droguri, în general.

• Programul conţine o componentă adresată părinţilor, în scopul furnizării către părinți a unor instrumentele de învăţare care să sprijine prevenirea consumului de droguri în școli, prin intermediul întâlnirilor.

,,Acest curs este o reală oportunitate pentru noi cadrele didactice. De ce? Pentru faptul că suntem instruiți, informați de profesioniști care știu cel mai bine care sunt nevoile tinerilor tentați să consume substanțe psihoactive sau a consumatorilor. INFORMEAZĂ-TE CORECT! Cel mai bine, dacă vrei să afli ceva despre droguri, cel mai potrivit ar fi să întrebi un specialist. Există persoane care au experiență în lucrul cu consumatorii de droguri și îți vor răspunde sincer, profesionist, la orice întrebare. În urma acestui curs am învățat cum putem contribui și noi cadrele didactice la prevenirea consumului de droguri.” – declară pentru revista POV21 B.G., participant la curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here