Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a fost întrebat ce decizie a fost adoptată cu privire la adeverinţele care prezintă o necesitate pentru intrarea în colectivitate, la începutul anului şcolar, existând trei tipuri de adeverinţe, în funcţie de prezenţa sau nu a unei patologii!

„Vor fi trei tipuri de adeverinţe necesare în funcţie de prezenţa sau nu a unei patologii. Avem acele recomandări care vin de la medicii curanţi sau medicii de familie pentru copiii care au patologie cronică. Acele recomandări sunt pentru cei care vor opta să facă învăţământul online. Mai este o recomandare pe care o primesc acei copii care au acasă părinţi aparţinători cu comorbidităţi şi la fel vor să facă învățământul online acasă. Există o altă recomandare pe care o dă un medic curant pentru profesori. Profesorii cu comorbidităţi pot la fel opta să predea online”, a răspuns Nelu Tătaru!

Tătaru a mai precizat că avizul pentru intrarea în colectivitate va fi dat la începutul fiecărui ciclu şi ar trebuie să existe la dosar.

Dacă acesta nu există, perioada pentru depunere a fost prelungită şi în următoarea săptămână!

„Există un aviz de intrare în colectivitate. Acel aviz de intrare în colectivitate se dă la începutul fiecărui ciclu şi ar trebui să existe la dosar, dacă acel dosar este depus. Dacă nu există, atunci am lărgit acea perioadă să nu fie în primele trei zile, să fie şi în următoarea săptămână ca să nu se producă o aglomeraţie la medicul de familie. Mai există un aviz epidemiologic, dar se dă doar în cazul în care în perioada următoare un copil va lipsi mai mult de trei zile de la școală pe motive medicale. Deci în acest moment trebuie doar recomandarea pentru cei cu comorbidităţi, cu boli cronice, pentru copiii care au acasă aparținători şi vor să facă învăţământ online, pentru profesori care au comorbidităţi şi vor să predea online”, a precizat Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here