Bistrița
Sursa foto: Facebook Gavrilă Albert

Primele ninsori au fost semnalate ieri, cu precădere, în zonele mai înalte din Bistrița-Năsăud. În unele locuri s-a depus un strat firav de zăpadă, iar circulația pe mai multe drumuri se defășoară în condiții de iarnă. În weekend ne așteaptă o înzălzire a vremii și chiar soare.

„Cam aşa arată prima incursiune mai sănătoasă a iernii din acest sezon, în județul nostru, la peste 900 m. alt. A nins frumos în toate masivele, până la altitudini submontane, cu depuneri, aici, de 3 – 5 cm.. Mai sus, pe creste, zăpada este local, mai mare, adunată în suluri si plăci de mici dimensiuni, de vântul intens.
Astfel, pentru cei care alegeți incursiuni montane în week-end, echipamentul de iarnă este obligatoriu, chiar dacă temperaturile sunt în creştere. Că tot am vb de temperaturi, în week-end asteptam o incălzire a vremii, cu valori cuprinse între 5°C lângă munți şi chiar 8 – 9°C, duminică, la podiş. Se opresc şi precipitațiile şi tot duminică vom zări si soarele! Deci, linişte şi pace la sfârşit de săptămână, pe meleagurile noastre!” – a transmis MeteoBN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here