an școlar
an școlar

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut un anunț foarte important, adresat tuturor elevilor și cadrelor didactice, prin intermediul căruia a transmis faptul că noul an școlar 2020-2021 începe pe 14 septembrie.

Primul lucru important pentru elevi, părinţi – pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile nu doar pentru şcoli, dar ele vor fi folosite şi pentru a evalua impactul pandemiei asupra şcolilor” a declarat șeful statului.

Cele trei scenarii de care vor ține cont autoritățile sunt:

●scenariul verde, care presupune risc mic, când există mai puțin de un caz la mia de locuitori detectat zilnic în ultimele 14 zile, iar cursurile se vor desfășura fizic la școală, cu măsuri adecvate de protecție.
● scenariul galben, de risc mediu, cu 1-3 cazuri confirmate la mia de locuitori medie zilnică în ultimele 14 zile,iar cursurile se vor ține în format mixt, atât fizic, cât și online, având prioritate preşcolarii, elevii din ciclul primar şi din clasele a VIII-a şi a XII-a.
●scenariul roșu, de risc mare, cu peste 3 cazuri confirmate media zilnică la mia de locuitori, este acela în care școala se poate închide în urma analizei realizate la nivel județean și se vor face exclusiv cursuri online.

Decizia privind scenariul care va fi aplicat se va lua pentru fiecare școală în parte la nivel județean.

Aceste scenarii nu vor fi valabile pe tot parcursul noului an școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală. Pentru fiecare judeţ Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia privind scenariul.

Ministerul Sănătății lucrează la normele sanitare care vor trebui îndeplinite.

Pentru vremuri de pandemie este nevoie de norme sanitare speciale. Ministerul Sănătății lucrează la aceste norme, vor fi făcute publice. Ele implică: distanțarea, dezinfecția și alte lucruri care vor fi făcute publice la date ulterioare” a transmis Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here