Prevenirea victimizarii minorilor este un subiect important abordat de polițiștii de la Compartimentul de Analiză si Prevenire a Criminalității, atât în întâlnirile pe care aceștia le au cu adulți, cadre didactice, dar mai ales cu minori.

În atenția acestora sunt si copiii si tinerii care se află în orașul Bisțrita la Școala GIMNAZIALĂ. Nr. 4 tineri implicați în proiectul ,,De la copii, pentru copii”.

În cursul zilei de luni polițiștii de prevenire și cei de la Serviciul Rutier se-au întâlnit cu aceștia și preț de câteva ore i-au învatat pe cei mici cum să fie in siguranță atunci când se află pe stradă. Activitatea a fost mai atractivă datorită materialelor si dotărilor folosite de polițiști: laboratorul mobil de educație rutieră și covorul interactiv de simulare a calității de pietoni.

În schimb, cei mari, au fost învățați de politisti cum să se ferească de agresiunile de orice fel, cum și cui să ceară ajutor dacă sunt în pericol și cum să își ia măsuri de siguranță atunci când se află în viața virtuală, specializează pe internet.

Informațiile au fost transmise de polițiști în limba engleză, cunoscută de o parte dintre copii, iar mamele voluntare au reușit să traducă conținutul prezentat în limba ucraineană și celor mici.

Copiii le-au mulțumit polițiștilor pentru atenția si surpriza făcută cu mesaje și desene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here