ISU
ISU

După o perioadă ploioasă în care două cicloane și-au făcut de cap deasupra României, ISU ne avertizează că nu este tocmai bine să ne scăldăm unde ne taie capul! Mai exact, există un set de reguli clare cu privire la scăldatul la ștrand sau la mare. Pericolul cel mai mare este cel de înec!

În ultima perioadă, pompierii bistrițeni au fost solicitați la trei cazuri de înec. Și dacă o persoană a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale, pentru celelalte două victime, din nefericire, manevrele de resuscitare nu le-au mai putut fi de folos, victimele fiind declarate decedate.

Pentru a evita pericolul de înec, vă recomandăm să respectați următoarele măsuri:

  •  nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
  • nu intrați în apa rece după expunere la soare;
  •  nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  •  nu lăsați copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitate;
  •  scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;
  •  dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați în locuri periculoase, nesupravegheate; folosiți în acest scop doar bazinele special amenajate și supravegheate de personal calificat;
  • nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații ale râurilor, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci;                            În cazul în care observați o persoană care se află în pericol de înec, încercați să o salvați, fără a vă pune viața în pericol.
    Solicitați intervenția salvatorilor la numărul de urgență 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here