Ora Pământului 2023
Ora Pământului 2023

Ora Pământului 2023 – Momentul va fi marcat sâmbătă seară, pe toată planeta

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii îşi sting luminile timp de o oră, de la 20:30 la 21:30, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie –Ora Pământului, ce are ca scop lupta împotriva distrugerii  mediului înconjurător.

Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni şi peste 2000 de companii si-au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei. Din 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

Bistrița se alătură și ea acestei mișcări, prin spectacolul realizat de către Cercetașii Bistrițeni în zona Pietonalului Liviu Rebreanu, începând cu ora 20:30. De asemenea, iluminatul public în centru și în clădirile primăriei va fi oprit timp de o oră.

În această zi, WWF România lansează o nouă provocare: „Opriți-vă din rutina zilnică și dăruiți o oră pentru Pământ în fiecare lună. O oră, în care alături de familie sau prieteni să faceți ceva care să aibă legătură cu protecția naturii: gătiți cu ingrediente locale, reînnoiți o bluza veche, reciclați, plantați un copac. Nu e mult, nu e greu, dar dacă ne adunăm cât mai mulți oameni cu conștiință ecologică trezită, avem o șansă să reparăm. Avem o șansă să oprim degradarea naturii și să o ajutăm să devină și mai rezilientă. Pentru bunăstarea noastră și pentru generațiile viitoare!”

Ce poți face tu de Ora Pământului?

Îți poți opri lumina, cât și toate electrocasnicele de care nu ai nevoie, măcar timp de 60 de minute. Poți ieși la o plimbare cu familia, cu prietenii. Dacă vremea nu ține cu intențiile tale, poți oricand cina în casa, împreună cu cei dragi, la lumina lumânărilor. Dacă vrei să faci și mai mult, poți verifica ce evenimente au loc la tine în oraș de Ora Pământului și participa la ele.

Participă și tu la schimbarea în bine a Planetei și a mediului în care trăim, printr-un fapt mărunt, dar cu o însemnătate enormă! Ai grijă de viitorul tău având grijă de planeta ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here