Doris Rai
Doris Rai

Doris Rai afirmă, într-o postare pe Facebook, că își dorește ca munca prestată de comercianți să fie răsplătită pe măsură!

Iar bani mulți și investiți fără noimă, astfel încât diferențele dintre cum arăta înainte Piața Decebal și cum arată acum, nu sunt foarte mari.

Bugetul alocat a fost de 116.000 de euro!

Ceea ce s-a schimbat a fost acoperișului din zona tarabelor, s-au recondiționat așa-zisele mese și s-a reasfaltat zona.

Comercianții nu simt aceste “îmbunătățiri”, iar Doris Rai afirmă într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că își dorește ca aceștia să fie răsplătiți pe măsura muncii lor, venind cu soluții:

,,Producătorii locali tot nu sunt puși în valoare cum ar trebui, fiind greu să dai de ei printre samsarii piețelor. Și aici administrația locală a eșuat. Îmi doresc pentru Bistrița o piața locală modernă, decentă, unde producătorii locali să fie puși în valoare, să aibă locuri în față, să-i știe toată lumea că sunt de-ai noștri.

Și tot pentru ei și pentru noi, consumatorii de produse locale sănătoase, propun organizarea de piețe volante în cartiere, o zi pe săptămână în fiecare cartier, unde prioritate să aibă producătorii din Bistrița-Năsăud.

Pe modelul târgului cu produse locale și tradiționale, în Bistrița, la fel ca în alte orașe din România, ar putea funcționa la fel de bine piețele volante. Producătorii locali ar trebui lăsați să vină, prin rotație, în cartiere, între blocuri și să își vândă produsele naturale și de calitate care vor putea fi cumpărate la cele mai bune prețuri. Nu numai că se va încuraja producția și distribuția locală de produse bio, dar se va promova și un stil de viață mai sănătos.

Pentru piețele volante nu e nevoie decât de amenajarea spațiului în care se va desfășura activitatea și de salubrizarea și igienizarea zonei după încheierea programului. O fi chiar atât de greu?! Peste tot se poate, doar la noi nu!”

 

Sursa Foto/Info: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here