Colibița
Colibița

Jandarmii din cadrul Postului Montan Colibița au executat în ultimele 24 de ore, o acțiune punctuală privind pescuitul pe Lacul Colibița.

10 pescari aflați în zonă au fost verificați, iar printre ei se afla un bărbat care pescuia fără a deține permis în acest sens.

Acesta a fost sancționat cu 300 de lei conform prevederilor O.U.G. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Jandarmii vor continua şi în perioada următoare verificarea respectării măsurilor legale impuse de lege.

Pasionații de pescuit trebuie să cunoască și prevederile legale în vigoare din acest domeniu. Astfel, conform Ordinului nr. 43 din 2020 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2020, cap. II, art. 6, păstrăvul (păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu și păstrăvul fântânel), a intrat în prohibiție începând cu data 01 octombrie 2020, aceasta fiind valabilă până la 31 martie 2021.

„Pasionații de pescuit petrec mult timp pe malul apei, indiferent de anotimpul în care ne aflăm. Cu toate acestea, fie vară, toamnă sau iarnă, pescarii trebuie să țină cont de cel puțin doi factori foarte importanți: permisul de pescuit și perioada de prohibiție!”, a transmis Jandarmeria Bistrița. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here